Antena Meniu Search
x

Video Cum reuşeşte Moşul să împartă daruri pentru 200 de milioane de copii în 24 de ore. Un inginer a găsit două explicaţii

Moş Crăciun se află deja deasupra României. Milioane de copii aşteaptă nerăbdători să le pună cât mai multe cadouri sub brad. Dacă te întrebi cum e posibil ca bătrânul cu barbă albă de la Polul Nord să ajungă într-o singură seară în milioane de case din toată lumea, avem un răspuns bine documentat. Ne-a ajutat un profesor de inginerie mecanică și aerospațială la North Carolina State University. 

Mihaela Călin
de Mihaela Călin

la 24.12.2023, 20:06

Vezi și

Moş Crăciun trebuie să ajungă în 75 de milioane de case răspândite pe o suprafaţă de peste jumătate de miliard de kilometri pătraţi. În ele locuiesc peste 200 de milioane de copii.

Pentru a livra cadourile în toată lumea în doar 24 de ore, sania moşului trasă de reni circulă cu uimitoarea viteză de peste 8 milioane de kilometri pe oră. Adică 136 de mii de kilometri pe minut sau 2270 de kilometri pe secundă. Practic parcurge distanţa de la Bucureşti la Paris cât ai clipi. 

Explicaţia ştiinţifică

Pentru acest miracolul, cercetătorul american a găsit şi o explicaţie. Moşul ar putea folosi ceea ce omul de știință numește "nori cu caracter relativ", ceea ce i-ar permite să întindă timpul...ca un elastic. Mai precis, dacă noi simţim că trec doar câteva minute, bătrânul Crăciun are la dispoziţie luni bune. 

Şi ar mai exista o variantă: să folosească mai multe sănii în același timp pentru a economisi timp. Dacă ar utiliza 750 de atelaje, fiecare ar trebui să se deplaseze cu aproximativ 128 de kilometri pe oră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cum reuşeşte Moşul să împartă daruri pentru 200 de milioane de copii în 24 de ore. Un inginer a găsit două explicaţii