Antena Meniu Search
x

Video Mister în cazul intoxicaţiilor cu monoxid de carbon din Chiajna: cine ar fi vinovatul. "Vineri a decedat o doamnă, nu se ştie cauza"

Sursa intoxicațiilor cu monoxid de carbon care au băgat în spital șase locatari ai unui bloc dintr-un cartier rezidențial de lângă București rămâne un mister. Întreg imobilul a fost evacuat de către pompieri, după ce mai mulți oameni s-au simțit rău timp de mai multe zile. Ar fi existat chiar și un deces, dar nu s-a demonstrat deocamdată că ar avea legătură cu intoxicaţiile. După primele cercetări, gazul toxic ar fi venit de la subsol, unde funcționează un spa, și ar fi intrat în apartamente prin gurile de evacuare.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 05.12.2023, 13:55

Vezi și

Cosmina Balint, reporter Observator: Încă nu au ajuns anchetatorii aici, la blocul din Chiajna. Puțin mai devreme a fost o echipă de la firma de gaze să facă verificări la centralele din apartamente și au oprit din nou gazele în tot blocul. Urmează să ajungă și autoritățile, să facă o anchetă să vadă care este situația întregii instalații și, de asemenea, să verifice dacă clubul spa care funcționează la demisolul acestui bloc are autorizații de funcționare.

Anchetatorii urmează să audieze patronii spa-ului de la parterul blocului

Cosmina Balint, reporter Observator: Patru dintre pacienții care au fost internați la spital cu intoxicații de monoxid de carbon au fost externați, iar ceilalți urmează să ajungă astăzi acasă. De asemenea, polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă. Inclusiv patronii centrului spa urmează să fie audiați.

Cosmina Balint, reporter Observator: Peste 45 de persoane din acest bloc au fost evacuate de urgență din cauza monoxidului de carbon care le-ar fi intrat în case prin gurile de aerisire. Șase persoane au ajuns la spital cu stări de greață și amețeli.

Pe acelaşi subiect

Locatarii blocului de pe stradă Gladiolelor spun că s-au simţit rău mai multe zile

"Vineri a decedat o doamnă, nu se ştie cauza decesului. Sâmbătă i s-a făcut rău unei alte persoane. Au crezut cei de la SMURD că este AVC şi s-a confirmat că este intoxicaţie cu monoxid de carbon. Şi aşa s-a făcut sesizare pentru verificare", spune o femeie. 

Un chiriaş din bloc a fost găsit fără cunoştinţă. Şi-a revenit ulterior şi a ajuns la spital cu primul transport, de patru persoane, la ora 14 şi 29 de minute. Alţi doi locatari au fost luaţi de ambulanţe la 15:42.

"S-au constatat depăşiri ale valorilor normale pentru monoxidul de carbon. Cele mai mari depăşiri ale valorilor s-au înregistrat la subsolul blocului, la camera tehnică", a declarat Ana Covaşniuc, ISU Bucureşti-Ilfov. 

La subsolul blocului funcţionează un centru SPA. Locatarii s-au plâns în mod repetat de mirosul de clor care vine de aici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Mister în cazul intoxicaţiilor cu monoxid de carbon din Chiajna: cine ar fi vinovatul. "Vineri a decedat o doamnă, nu se ştie cauza"