Antena Meniu Search
x

Video Filmul tragediei din Ialomița. Cum a reușit o bunică să își omoare nepoata de cinci ani și să își trimită alți nepoți în stare gravă la spital

Inconştienţă mortală în Ţăndărei, Ialomiţa. O fetiţă de cinci ani a murit, iar verişorii ei sunt în stare gravă după ce bunica a încercat să-i scape de păduchi. Femeia i-ar fi spălat cu o substanţă extrem de toxică, folosită pentru deparazitarea animalelor. Medicii spun că şi baieţelul de doi ani are şanse foarte mici de supravieţuire. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional.  

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 22.12.2023, 20:00

Vezi și

Ora 20, spitalul din Ţăndărei. Bunica îşi aduce pe braţe nepotul de nici doi ani, inconştient, la urgenţe.

Andreea Filip, reporter Observator: Băieţelul de un an şi 11 luni a fost adus aseară aici, la Spitalul din Ţândărei, în stare critică a fost resuscitat şi mai departe a fost transferat la spitalul din Slobozia. La distanţă de o oră a fost adusă şi verişoara lui, o fetiţă de numai cinci, pentru care medicii nu au mai putut face nimic.

Filmul tragediei din Ialomița

Şirul de tragedii nu se opreşte aici.

Pe acelaşi subiect

Liviu Patrichi, managerul spitalului din Slobozia: La scurt timp s-a prezentat şi un pacient din aceeaşi familie, o fetiţă de 10 ani şi o lună. 

Copilul de un an si 11 luni si sora sa au fost transferaţi urgent la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Medicii au descoperit substanţa pe care a folosit-o bunica pentru a-i spăla pe copii, în încercarea de a-i scăpa de păduchi.

Viorela Niţescu, şeful Secţiei de toxicologie de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală: Suntem la a treia a situatie de genul acesta in ultimele luni şi stim exact că substanta nu este tomoxan. În marea majoritate a cazurilor despre diazinol este vorba. Este substanţa pe care o utilizează pentru deparazitarea animalelor.

Absorbită prin piele, poate avea efecte fatale.

Alexandra Leonte - medic Țăndărei: Încarcă plămânul, dezvoltă un edem pulmonar acut. Ulterior, se instalează simptomele neurologice, care pot fi de la convulsii până la comă.  

Autorităţile au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului. Iar Protecţia Copilului din Ialomiţa va decide dacă cei doi copii vor rămâne sau nu în familie. În urmă cu doi ani, două fetiţe din Braşov au murit după ce mama le-a spălat pe cap cu Tomoxan, soluţia folosită pentru deparazitarea oilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Filmul tragediei din Ialomița. Cum a reușit o bunică să își omoare nepoata de cinci ani și să își trimită alți nepoți în stare gravă la spital