Antena Meniu Search
x

Video Cum s-au poziționat strategic forțele armate ale Rusiei și ale NATO. Ucraina este aproape înconjurată de ruşi

În ultimele luni, Rusia şi NATO au mutat trupe militare ca pe o tablă de şah. Putin ar avea dispuşi peste 100.000 de militari la graniţa cu Ucraina, în timp ce NATO consolidează flancul estic şi aduce trupe în Polonia şi România. Cum şi unde şi-au poziţionat strategic armatele ne explică Sonia Simionov. 

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 12.02.2022, 19:47

Vezi și

Ucraina este în acest moment înconjurată de ruşi. Cu 83 de grupuri tactice, mai precis - peste 100 de mii de soldaţi pe care îi are dispuşi aproape de graniţă în mai multe puncte din regiunile Rostov pe Don, Vornej, Kursk şi până în regiunile Breansk şi Smolensk, de pe frontiera cu Belarus. Numai aici sunt aproximativ 30.000 de militari şi un număr necunoscut de avioane Suhoi 25-SM. Aparate de luptă pe care Rusia le-a mai folosit şi în Afganistan sau în Siria. Su-25 poate fi echipat cu bombe de 250 sau 500 de kilograme, bombe cu dispersie și rachete fără ghidare.

Rusia a adus și modernele sisteme de rachete S-400

Pe linia frontului cu Ucraina au fost aduse şi sisteme de rachete S-400, considerate unul dintre cele mai moderne sisteme de apărare antiaeriană, la un cost inferior celui oferit de concurenți. Comparaţia e cu Patriot-ul american, bineînţeles. A fost conceput pentru a intercepta și doborî orice amenințare venită din cer, avion sau rachetă. S-400 are o rază de acțiune de 400 km și poate fi amplasat de tragere în doar cinci minute. Ruşii mai au lângă statul vecin sisteme de rachetă Iskander M. Lansatoare ce pot folosi șapte tipuri de rachete și pot transporta până la zece tipuri de focoase. Convenţionale sau nucleare.

NATO a început să consolideze puternic flancul estic

Numai în ultimele 2 saptamâni, militari şi tehnică de luptă au ajuns în Polonia şi în România, iar NATO a anunţat că îşi va spori prezenţa şi în Estonia, Lituania şi Letonia  În Polonia au ajuns 1.700 de militari americani, iar convoiul a trecut în urmă cu vreo două săptămâni chiar prin România.

Tehnica de luptă specifică acestui detaşament este formată din transportoarele Bradley M2. Sunt șenilate blindate de infanterie dotate cu tunuri de 25mm, rachete antitanc și mitraliere 7,62mm. La noi cei o mie de americani au adus Strykere. Transportoare similare cu noile blindate ale Armatei Române, Piranha V. Pot fi dotate cu o mitralieră grea de 12,7 milimetri, un lansator de rachete ghidate antitanc, aruncatoare de grenade şi mai multe tipuri de tunuri. Stryker mai poate fi echipat şi pentru misiuni de recunoaştere, ca vehicule de comandă sau pentru evacuare medicală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cum s-au poziționat strategic forțele armate ale Rusiei și ale NATO. Ucraina este aproape înconjurată de ruşi