Antena Meniu Search
x

Video Cum sunt aşteptaţi ucrainenii la vama din Sighetu Marmaţiei. Cei care vor să iasă din Ucraina aşteaptă mai bine de 36 de ore

Cele mai noi date arată că peste 67 de mii de ucrainenii au trecut graniţa în România, prin toate punctele de trecere a frontierei până acum. Vămile sunt aglomerate şi la această oră. În Sighetu Marmaţiei, cei care vor să iasă din Ucraina aşteaptă şi 36 de ore. 

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 14:30

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena

Refugiați ucraineni au luat cu asalt punctele de frontieră ale României. La graniță sunt cozi de mașini și oameni care așteaptă și de 36 de ore să intre pe teritoriul țării noastre. Unii vor rămâne aici. Cei mai mulți însă se îndreaptă către țări din vest unde au rude sau prieteni. In vama din Sighetul Marmației, oamenii sunt așteptați cu mâncare, băuturi calde, dulciuri și jucării pentru copii. Li se oferă haine călduroase, adăpost, medicamente și îngrijire medicală gratuită. În tot acest timp, numărul refugiaţilor care trec graniţa pe aici creşte de la o oră la alta. 

Simona Vasiac, corespondent Observator:  La Sighetu Marmaţiei este foarte frig. Tocmai de aceea, gândul voluntarilor care îi aşteaptă aici pe ucraineni este la mamele cu copiii care aşteaptă de zeci de ore pe partea cealaltă. Prin acest punct de frontieră în ultimele 24 de ore au trecut 2.500 de ucraineni, iar dimineaţă am văzut imagini de-a dreptul emoţionante. Ceea ce ne-a şocat cel mai mult a fost faptul că un copilaş avea o puşcă de lemn. Sunt imaginile despărţirii de familie aici, în vama din Sighetu Marmaţiei, familiile care şi-au lăsat bărbaţii în ţară şi ajung doar mamele cu copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cum sunt aşteptaţi ucrainenii la vama din Sighetu Marmaţiei. Cei care vor să iasă din Ucraina aşteaptă mai bine de 36 de ore