Antena Meniu Search
x

Cum vor fi recrutaţi de acum înainte poliţiştii români. Schimbare radicală după scandalurile şi gafele din Poliţia Română

Scandalurile şi gafele, din ultima perioadă, ale Poliţiei Române schimbă admiterea în şcolile de subofiţeri. Admiterea în şcolile Ministerului de Interne va fi mai dificilă.

de Cristi Georgescu

la 25.01.2022, 15:41

Vezi și

Incidentele care au pătat imaginea Poliţei Române, intervenţiile stângace şi reacţiile neprofesioniste ale agenţilor au facut ca Ministerul de Interne să vrea sa schimbe radical modalitate de recrutare a candidaților în școlile de subofițeri. Din luna aprilie a acestui an nu vor mai putea fi admiși decât tinerii care arată că sunt capabili să aplice legile și tacticile polițienești.

Examenul va fi unul mult mai complex, nu se va mai limita doar la un test grilă la disciplinele limba și literatura română și la o limbă străină. Vor fi incluse jocuri de role-play, adică de rol, pe durata cărora candidații vor fi urmăriți dacă poartă un dialog cursiv care se bazează în mod deosebit pe noțiuni legislative.

Prin aceste schimbări, viitorii polițiști trebuie să-și dezvolte abilități de comunicare eficientă cu cetățenii. În plus, trebuie să aibă capacitatea de a se exprima în public, dar și de a lua decizii prevăzute de lege în timp util, astfel încât să reacționeze potrivit într-o situație limită. 

Examenul de admitere va cuprinde 4 module, probele sportive, testul grilă la limba română și limba străină și un test grilă la legislație. Se vor adăuga, ca noutate, exercițiul de evaluare a capacității de analiză și sinteză, dar și exerciții ce vizează deprinderea raționamentului logic. Acestea reprezintă noutatea în cadrul examenului de admitere în școlile de subofițeri ale MAI. De exemplu, la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina vor fi admiși în această sesiune 1340 de candidați. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cum vor fi recrutaţi de acum înainte poliţiştii români. Schimbare radicală după scandalurile şi gafele din Poliţia Română