Antena Meniu Search
x

Şeful Poliţiei Capitalei susține că nu s-a pus problema "mușamalizării" accidentului în care a murit Raisa. Polițistul, pus la dispoziție

Şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, a anunțat că poliţistul implicat în accidentul în care o fetiţă a murit pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei a fost pus la dispoziţie, în urma deciziei procurorului de a-l plasa pe acesta sub control judiciar. El a ţinut să menţioneze că poliţiştii aflaţi în timpul programului se află în misiune, atâta vreme cât sunt între orele de serviciu şi admite că misiunea în care se afla agentul care a provocat accidentul nu era una urgentă.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 14.01.2022, 21:52

Șeful Poliției Capitalei Bogdan Berechet
Şeful Poliţiei Capitalei susține că nu s-a pus problema "mușamalizării" accidentului în care a murit Raisa. Polițistul, pus la dispoziței - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta (arhivă)

"Având în vedere măsura dispusă de către procurorul de caz, conform statutului poliţistului, în calitate de şef al Poliţiei Capitalei, am dispus retragerea din funcţie şi punerea lucrătorului la dispoziţie”, a anunţat, vineri seară, directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Berechet a ţinut să clarifice că "poliţiştii se află în misiune atâta timp cât se află în timpul programului”, el arătând că poliţistul nu se afla în misiune urgentă.

Bogdan Berechet: Poliţistul se afla "în îndeplinirea atribuţiunilor de serviciu"

El a arătat că "nimic din ceea ce facem sau spunem nu o poate readuce la viaţă pe Raisa, însă poliţiştii vor pune la dispoziţie toate datele pentru clarificarea rapidă a situaţiei". Acesta a menţionat că nu s-a pus problema de "muşamalizarea acestui subiect”. Berechet a mai spus că poliţiştii care pleacă în misiune vor trebui să anunţe la dispecerat dacă este nevoie de folosirea semnalelor acustice şi luminoase. "Nu a existat o justificare din partea poliţistului cu privire la urgenţa sau folosirea semnalelor luminoase”, a mai afirmat şeful Poliţiei Capitalei.

Imagini dramatice: Momentul în care cele două fetițe au fost spulberate de mașina de poliție, pe Bld. Laminorului

Camerele de supraveghere de pe Bulevardul Laminorului din București au surprins momentul în care cele două fetițe au fost spulberate, pe trecerea de pietoni, de o mașină condusă cu viteză de un polițist. Una dintre copile a murit în urma impactului.

Pe imagini se poate observa cum Raisa a fost lovită cu putere de autospeciala de de poliție, condusă de un agent care nu se afla în misiune urgentă. Din nefericire, copila s-a stins la scurt timp de la impact. Cealaltă este în stare gravă, la spital. Mai grav, cel care a accidentat copiii ar fi verificat cu piciorul dacă fetiţa care agoniza mai mişcă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Evenimente » Şeful Poliţiei Capitalei susține că nu s-a pus problema "mușamalizării" accidentului în care a murit Raisa. Polițistul, pus la dispoziție