Antena Meniu Search
x

Video Curăţenia în faţa blocului, o "provocare" pentru români. Care e amenda pentru cei care aşteaptă să facă altcineva treaba în locul lor

A venit vremea curăţeniei de primăvară, dar mulţi din locatari aşteaptă pe altcineva să le facă ordine în grădina din faţa blocului. Şi asta deşi de anul trecut legea s-a schimbat şi îi obligă pe proprietarii de apartamente să participe la igienizarea spaţiilor din jurul proprităţilor. Sunt însă şi blocuri ale căror grădini se învârt după soare, unde oamenii şi-au plantat singuri flori şi pomi.

de Redactia Observator

la 01.04.2023, 19:56

Vezi și

Două grădini de bloc, un singur cartier din Bucureşti. În timp ce unii fac eforturi pentru ca locul să fie îngrijit, alţii nu au grijă nici măcar să păstreze curăţenia. Părerile locatarilor reflectă perfect situaţia. "Nu am ieşit, recunosc, admit, dar am apelat la autorităţi prin sesizări publice în caz de orice fel de situaţie, garduri rupte şi s-au luat măsuri prompt. Nu aş spune nu în caz că se ia o iniţiativă, să fie o idee de comunitate", spune un locatar.

Locatarii au obligaţia să întreţină şi să facă curăţenie în împrejurimile proprietăţilor

Din 2022, legea e însă clară: locatarii au obligaţia să întreţină şi să facă curăţenie în împrejurimile proprietăţilor. Preşedinţii de asociaţie spun însă că limita de proprietate este greu de stabilit. "Noi nu putem face decât să strângem de pe iarbă sau din grădină resturile sau gunoaiele. Unii locatari nu păstrează curăţenia, îşi aruncă chiştoacele de ţigări pe geam, aruncă hârtii pe geam, toată treaba porneşte de la civilizaţia locatarului", a declarat Eugen Berceanu, preşedintele unei asociaţii de proprietari.

În zonele noi rezidenţiale proprietarii nu mai au grija curăţeniei din jurul blocului, sunt firme care se ocupă de asta. "Evident că plătim pentru asta. Curăţenia merge undeva până la 80 de lei. Avem o echipă care se ocupă de asta, o firmă separată şi plata e mai mică, costurile sunt mai mici iarna, undeva pe la 10 lei şi vara undeva pe la 20 de lei", a declarat Valentin Burdulea, reprezentant complex rezidenţial. Aceeaşi lege prevede şi amenzi pentru cei care nu respectă curăţenia în jurul blocurilor, în jur de 40 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Curăţenia în faţa blocului, o "provocare" pentru români. Care e amenda pentru cei care aşteaptă să facă altcineva treaba în locul lor