Antena Meniu Search
x

Video Cursă nebună cu focuri de armă și migranți care sar din mașină, lângă Timișoara. Cum a decurs urmărirea ca-n filme

Poliţia este în căutarea a trei fugari pe care i-a urmărit cu focuri de armă, azi noapte, lângă Timişoara. Un şofer din Republica Moldova, cu nouă migranţi înghesuiţi în maşină, a gonit cu agenţii pe urme aproape 20 de kilometri. Cursa s-a terminat când a lovit două maşini, într-un sens giratoriu. Bărbaţii au sărit din maşină şi au încercat să scape, moment în care poliţiştii au deschis focul. 

de Redactia Observator

la 07.04.2024, 19:38

Vezi și

Martorii au filmat cum şoferul şi cei nouă migranţi sar din maşina ieşită în decor. Unii pe portiere, alţii din portbagaj. Un agent scoate pistolul şi trage mai multe focuri în aer pentru a-i opri. Scena s-a petrecut chiar sub fereastra cântăreţei de muzică populară Carmen Popovici Dumbravă.

  • Carmen Popovici, martoră: A intrat pe contrasens şi chiar în faţa casei, la noi, a intrat în şanţ. Am auzit împuşcături, bineînţeles că ne-am speriat, pentru că cei de la poliţie au fost cu multe maşini afară, probabil căutau fugarii. Era, aşa, ca în filme.

Urmărirea a început pe Autostrada Deva-Nădlac, în jurul orei 23:30

Poliţiştii au făcut semn şoferului să oprească, dar acesta a călcat şi mai tare acceleraţia. În timpul cursei de aproape 20 de kilometri, agenţii au tras 9 focuri de avertisment. La sensul giratoriu

Pe acelaşi subiect

de lângă Aeroportul Timişoara, maşina a acroşat alte două autoturisme, a intrat pe contrasens şi apoi a derapat în afara drumului.

Nouă migranţi plus călăuza de la volan erau înghesuiţi în automobilul de cinci locuri. Poliţiştii au reuşit să prindă pe loc şoferul şi şase dintre migranţii pe care îi transporta. Alţi trei au reuşit să scape.

  • Carmen Popovici, martoră: A venit şi SMURD-ul, probabil unul dintre ei era rănit. L-au dus la spital. 

Poliţia a precizat că nimeni nu a fost rănit. Migrantul care a ajuns la spital a avut doar un atac de panică.

  • Aurora Voicilă, IPJ Timiș: Cele şapte persoane au fost predate Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara dintre care conducătorul auto, care este cetăţean din Republica Moldova şi şase pasageri de origine afro-asiatică, unul din Egipt, patru din Siria şi unul din Yemen.

Migranţii intraseră legal în România şi aveau drept de şedere

Şoferul de 24 de ani s-a ales cu dosar penal pentru trafic de migranţi. Poliţiştii au constatat că nu avea nici poliţă RCA valabilă, aşa că i-au suspendat permisul pentru 180 de zile.

  • Mădălina Iacob, reporter Observator: Aproximativ 12.000 de migranţi au fost prinşi în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară, anul trecut. De două ori mai mult decât în 2022. Poliţiştii au reţinut şi peste 700 de călăuze, care îşi racolează clienţii, migranţii cu drept de şedere, mai ales din Bucureşti şi Timşoara. Le promit trecerea în Ungaria şi mai apoi în Austria sau Germania. Traficul de migranţi este motivul pentru care Viena s-a opus intrării României în Schengen cu graniţele terestre.

Fenomenul migraţiei ilegale a determinat, de altfel, ca nouă ţări din Spaţiul Schengen să reintroducă temporar controale la graniţă, anul acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cursă nebună cu focuri de armă și migranți care sar din mașină, lângă Timișoara. Cum a decurs urmărirea ca-n filme