Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cutremur în Bucureşti. A început cel mai mare exerciţiu de simulare a intervenţiei în caz de dezastru

La ora 10.00, a început cel mai mare exerciţiu de simulare a intervenţiei în caz de cutremur în Capitală, potrivit unui anunţ al ISU Bucureşti – Ilfov.

de Veronica Micu

la 10.10.2019 , 10:50

Cutremur în Bucureşti, exercitiu de amploare al ISU Cutremur în Capitală. A început cel mai mare exerciţiu de simulare a intervenţiei în caz de dezastru - Arhivă / DSU

La ora 10.00, a început cel mai mare exerciţiu de simulare a intervenţiei în caz de cutremur în Capitală, potrivit unui anunţ al ISU Bucureşti – Ilfov.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii" București-Ilfov desfăşoară cel mai exercițiu din 2019, pentru gestionarea efectelor unui seism.

Acțiunile pentru gestionarea situației de urgență se vor desfășura în cel mai mare sediu al unei companii din România, în care zilnic își desfășoară activitatea peste 2500 de angajați.

Articolul continuă după reclamă

Vor fi puse în aplicare procedurile de lucru aferente situațiilor tactice, care implică stingerea de incendii, salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături sau la înălțime, triajul victimelor în puncte medicale avansate, acordarea primului ajutor calificat și transportul acestora la spitale. 

Cutremur în Bucureşti A început cel mai mare exerciţiu de simulare a intervenţiei în caz de dezastru

Exerciţiul se desfăşoară și cu sprijinul altor instituții din cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București.

"Menționăm că verificarea modului de intervenție în cazul unui seism se realizează periodic, pentru pregătirea efectivelor proprii și în regim integrat, cu celelalte entități responsabile în asigurarea managementului situațiilor de urgență. Prin modul de alertare succesivă a resurselor există posibilitatea de a crea disconfort populației, motiv pentru care îi asigurăm că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice", a transmis ISU București-Ilfov într-un comunicat.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?
Observator » Evenimente » Cutremur în Bucureşti. A început cel mai mare exerciţiu de simulare a intervenţiei în caz de dezastru