Antena Meniu Search
x

Cutremur de magnitudine 7, în Japonia. A fost emisă alertă de tsunami

O avertizare de tsunami a fost emisă în urma unui cutremur de magnitudine 7,0 înregistrat în largul coastei de est a Japoniei, a informat sâmbătă Centrul Național de Avertizare din SUA.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 20.03.2021, 13:01

Cutremur puternic şi alertă de tsunami în Japonia - Twitter

Cutremur puternic în Japonia, alertă de tsunami

Potrivit Centrului Național de Avertizare pentru Tsunami, avertismentul este pentru Hachinohe, Japonia și Niigata, Japonia. Ultimele informații din USGS arată că seismul a fost revizuit la o magnitudine preliminară de 7,0, cu o adâncime de 54 de kilometri în afara Ishinomaki, un oraș situat în jurisdicția Miyagi. Cutremurul s-a resimţit şi în Tokyo.

În prefectura Miyagi cel puțin o persoană a fost rănită, iar pentru orașul Watari a fost emis un ordin de evacuare pentru 2.527 de case. Alte 200 de case din Kurihara, prefectura Miyagi, au rămas fără energie electrică.

Guvernul central a înființat un centru de gestionare a crizelor la biroul primului ministru și lucrează cu ministerele, agențiile și guvernele locale aferente pentru a colecta informații cu privire la orice daune cauzate de cutremur. În Ofunato, prefectura Iwate, unde cutremurul a înregistrat un nivel mai mic de 5, orașul a deschis centre de evacuare în 69 de locații.

Cutremurul a fost resimțit și la Tokyo, unde a înregistrat o magnitudine de 3. Cutremurul are loc la nouă zile după ce regiunea a marcat cea de-a 10-a comemorare a cutremurului devastator de 9,0 şi a tsunami-ului ulterior care a devastat regiunea și a provocat moartea a peste 15.000 de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cutremur de magnitudine 7, în Japonia. A fost emisă alertă de tsunami