Antena Meniu Search
x

Video "Dădui peste ceva. Nu ştiu ce să fac". Beat la volan, finul unui primar din Gorj a spulberat cu maşina un om şi a fugit. Şi-a lăsat naşul să dea explicaţii poliţiei

După ce a omorât un om pe şosea, un şofer băut a fugit de la locul accidentului şi şi-a parcat maşina în curtea primarului din localitate, care este naşul său. În scurt timp, edilul s-a trezit la poartă cu criminaliştii. Şoferul s-a predat după 12 ore.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 14.01.2023, 19:25

Nenorocirea s-a întâmplat în miezul nopţii. Bărbatul de 62 de ani care mergea pe marginea străzii nu a avut nicio şansă. A fost spulberat de o maşină cu doar câţiva paşi înainte să intre în curte. Fratele victimei i-a arătat reporterului Observator unde s-a petrecut totul: "Aici a fost primul pantof". "Şi celălalt a fost unde aveţi dumneavoastră maşina", continuă fiul bărbatului.

Şoferul a dat fuga la naşul său şi a lăsat maşina în curtea primarului

Şoferul nici măcar nu a încetinit după accident. Bărbatul de 37 de ani tocmai se întorcea acasă dintr-un alt sat, unde fusese la o petrecere cu prietenii. Printre ei, şi primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu, naşul său. O femeie care a auzit bufnitura puternică şi a văzut apoi victima pe şosea a sunat, îngrozită, la 112. "Important era să oprească. Toată lumea greşeşte, dar nu se face. Poate dacă el suna, poate era să fie în viaţă", crede Ionuţ Duţu, fiul victimei. 

Speriat, şoferul s-a dus ţintă acasă la naşul său. A lăsat apoi maşina în curtea primarului şi a plecat pe jos acasă. "Mi-a spus foarte speriat că el crede că a dat peste ceva. Eu am zis: Ce, ceva? Nu văzui, dar eu dădui peste ceva. Nu ştiu ce să fac, mi-a zis. Bine, gândeşte-te! Şi eu am intrat în casă. Nu m-am gândit nicio clipă că a lovit un om. Nici el nu ştia...", povesteşte Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul a urcat beat la volan şi a spulberat un om

Câteva ore mai târziu, curtea primarului s-a umplut de poliţişti. Au găsit uşor maşina şoferului vinovat după descrierile martorilor. Bărbatul venise din Elveţia ca să petreacă sărbătorile în ţară, astfel că singura maşină cu numere străine din sat e a lui. Doar că vinovatul deja fugise de acasă. Abia după 12 ore de cercetări, un prieten a reuşit să dea de el şi să-l convingă să se predea. "S-a speriat. I-am spus, că dacă fugi e mai grav, mai bine te predai. Fu de acord, în final", dezvăluie prietenul şoferului. Bărbatul se ascundea pe un deal.

"În timp ce poliţiştii ridicau autovehiculul implicat în evenimentul rutier, la faţa locului s-a prezentat un bărbat care a declarat că este autorul accidentului rutier", spune Ionela Popescu, purtător de cuvânt IPJ Gorj. Chiar şi după atâta timp de la accident, testele au arătat că şoferul băuse înainte de a se urca la volan. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » "Dădui peste ceva. Nu ştiu ce să fac". Beat la volan, finul unui primar din Gorj a spulberat cu maşina un om şi a fugit. Şi-a lăsat naşul să dea explicaţii poliţiei