Antena Meniu Search
x

Video Dan Chioreanu, comisarul şef care ar fi închis ochii în faţa fenomenului pe care este plătit să îl stopeze: traficul de migranţi

Lupul paznic la oi. Cam aşa se poate descrie ce s-a întâmplat în Timiş. Grupuri întregi de migranţi au trecut ilegal frontiera spre Ungaria, ajutaţi tocmai de cei plătiţi să stopeze acest fenomen. O anchetă DIICOT a dus la percheziţii în birourile şi locuinţele poliţiştilor de frontieră. Vizat este inclusiv şeful structurii de combatere a migraţiei.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 16.12.2021, 19:48

Vezi și

Întrebat dacă a luat bani sau a protejat reţele de trafic de persoane, comisarul şef răspunde: "Nu, nu am protejat așa ceva." Acesta este Dan Chioreanu, aflat în fruntea structurii de combatere a migrației din cadrul Poliției de Frontieră Timiș. Potrivit procuroriilor DIICOT, ar fi chiar liderul grupului infracțional din care făceau parte mai mulți oameni ai legii, oameni pe care el îi avea în subordine.

Cum funcţiona reţeaua. Migranţii au trecut ilegal frontiera spre Ungaria

Reţeaua funcționa simplu. Potrivit DIICOT, comisarul sef și alţi trei agenți deschideau dosare penale şi autorizau colaboratori sub acoperire. În teorie, aceşti colaboratori aveau rolul de a-i ajuta să stopeze fenomenul traversării ilegale a frontierei. În realitate însă, aşa zişii colaboratori sub acoperire erau, de fapt, cărăuşi pentru grupuri de transfugi. Chiar ei erau cei care ajutau migranţii să treacă ilegal graniţa spre Ungaria. Pentru că închideau ochii, poliţiştii îşi primeau partea. Fie bani în conturile unor apropiaţi, fie prin servicii de plată rapide.

Ofiţerii anticorupţie au descins atât la locuinţele poliţiştilor de frontieră cât şi la sediul Inspectoratului, la birourile celor aflaţi în prima linie a traficului de migranţi. Şi vorbim de biroul de combatere a migraţiei şi cel de sprijin operaţional.

Percheziţii au fost atât în Timişoara, cât şi în câteva localităţi din jurul oraşului. La serviciul judeţean anticorupţie au fost aduse pentru audieri şase persoane, care vor da explicaţii şi la Bucureşti. În acest caz se fac cercetări pentru constituire de grup infracţional organizat, luare de mită şi divulgare de informaţii nedestinate publicităţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Dan Chioreanu, comisarul şef care ar fi închis ochii în faţa fenomenului pe care este plătit să îl stopeze: traficul de migranţi