Video

Dani Mocanu a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare. Artistul, acuzat de incitare la ură împotriva femeilor

De Redactia Observator.
Publicat: 30.04.2021, 10:07.
Actualizat: 30.04.2021, 10:17

Cântăreţul Dani Mocanu a fost condamnat, ieri, la şase luni de închisoare cu executare, de Judecătoria Piteşti.

Acesta a fost găsit vinovat pentru incitare la ură împotriva femeilor. Totul a pornit de la un videoclip lansat în 2019, în care mai multe femei sunt arătate în ipostaze degradante.

De asemenea, versurile care îndeamnă la violenţă împotriva femeilor i-au adus artistului mai multe plângeri din partea unor asociaţii. Decizia nu este una definitivă şi poate fi contestată în următoarele zile.

Citește și:

Videoclipul trebuie să fie dat jos de pe YouTube

Totodată, instanţa obligă YouTube să înlăture videoclipul melodiei, publicat pe platforma, precum şi toate videoclipurile conexe. Decizia instanței nu este definitivă.

În rechizitoriu, procurorii au menţionat: „În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online Youtube un videoclip filmat şi montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg, la ură şi discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 $, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”.

Dani Mocanu mai are un un dosar penal pentru rele tratamente şi cruzime faţă de animale după ce la finalul anului trecut într-o piesă a sa a apărut un leu plin de răni şi subnutrit.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.