Antena Meniu Search
x

Video "De 3 zile tot boleam, dar nu ştiam care e secretul". Locatarii dintr-un bloc din "cartierul-dormitor" au văzut moartea cu ochii: alimentarea cu gaz, oprită

Locatarii intoxicaţi cu monoxid de carbon într-un bloc de lângă Bucureşti au fost la un pas de moarte. Şapte dintre ei au ajuns la spital şi au avut nevoie de terapie cu oxigen. Au povestit că se simţeau rău de mai multe zile. Mai mult, se tem şi că moartea unei femei şi îmbolnăvirea gravă a unui alt bărbat din acelaşi bloc ar putea avea drept cauză aerul otrăvit.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 05.12.2023, 19:44

Vezi și

"Toată lumea a fost cu simptome", spune o locatară. "M-am trezit cu dureri de cap, cu ameţeli, cu pulsul mărit", spune o alta. Locatarii blocului din Chiajna spun că viaţa le-a fost pusă în pericol. "De trei zile tot stăteam aşa şi boleam, dar nu ştiam care e secretul", spune o locatară care a fost externată. Este mărturia unuia dintre cei şapte oameni din bloc care au ajuns la spital. Oamenii spun că au văzut moartea cu ochii.

Alimentarea cu gaz în imobil a fost sistată

În acelaşi bloc, la etajul 1, vineri, a murit o femeie. Ancheta trebuie să stabilească dacă decesul este legăt de intoxicaţia cu monoxid de carbon de luni. Deocamdată cazul este investigat de poliţişti într-un dosar de vătămare corporală din culpă. "Lângă mine vecina, pe data de întâi, a decedat. Era plin de paramedici în casă, era uşa dată de perete şi am văzut că o resuscita", spune o locatară.

Şi îmbolnăvirea unui alt locatar la începutul săptămânii trecute, ajuns în stare critică la spital, e acum pusă sub semnul întrebării. "L-a găsit în casă, leşinat, în comă. Intoxicat cu monoxid de carbon. Acum o săptămână, cred. E la ATI", a declarat fiul uneia dintre victime. Imobilul a fost evacuat abia luni, după ce măsurătorile au arătat că aerul e otrăvit cu monoxid de carbon. Locatarii au cerut, ieri, verificarea instalaţiei de gaz, când, pe lângă starea de rău a oamenilor, au simţit şi un miros suspect.

Pompierii au stabilit că monoxidul de carbon venea de la subsolul imobilului aflat la marginea Bucureştiului. Aici funcţionează un centru SPA. De asemenea, este şi o cameră tehnică unde sunt mai multe centrale termice. Evacuarea gazelor se face prin aerisirea blocului, care traversează băile locatarilor. Locatarii de la etajele 2 şi 4 au fost cel mai puternic afectaţi de intoxicaţie. Reprezentanţii centrului SPA au refuzat să comenteze incidentul. "Nu pot să vă dau niciun detaliu. Nu pot să vă ajut cu nimic", a declarat un reprezentant al centrului SPA.

Primarul din Chiajna spune că centrul nu a avut până acum probleme. "Are tot, autorizaţie de construcţie, tot absolut, au oamenii statutul lor de societate. Deci funcţionează de cel puţin 10 ani. Şi nu s-a întâmplat nimic", a declarat Mircea Minea, primarul din Chiajna. Cauza emanaţiilor de monxid de carbon urmează să fie stabilită de ISCIR. Deocamdată, alimentarea cu gaz în imobil a fost sistată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "De 3 zile tot boleam, dar nu ştiam care e secretul". Locatarii dintr-un bloc din "cartierul-dormitor" au văzut moartea cu ochii: alimentarea cu gaz, oprită