Antena Meniu Search
x

Video Panică în "cartierul-dormitor": un deces suspect şi şase persoane intoxicate. "Cum a intrat cu aparatul a început să bâzâie"

Şase oameni au ajuns la spital intoxicaţi cu monoxid de carbon într-un bloc dintr-un cartier rezidenţial de lângă Bucureşti. Întreg imobilul a fost evacuat de pompieri. Oamenii spun că, de mai multe zile, au fost cazuri în care oamenilor li s-a făcut rău şi ar fi existat chiar şi un deces în bloc. Gazul ar fi venit de la subsol, unde funcţionează un spa şi ar fi intrat în apartamente prin gurile de evacuare.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 04.12.2023, 19:30

Vezi și

Străzile înguste din cartierul-dormitor, de lângă Bucureşti, s-au umplut de ambulanţe şi maşini de pompieri, după ora prânzului. Peste 45 de persoane au fost evacuate de urgenţă din cauza monoxidului de carbon care le-ar fi intrat în case prin gurile de aerisire. Şase persoane au ajuns la spital cu stări de greaţă şi ameţeli. Locatarii blocului de pe strada Gladiolelor spun că de mai multe zile au început să se simtă rău.

Locatarii au primit permisiunea de a se întoarce în bloc, după ce apartamentele au fost aerisite

"Vineri a decedat o doamnă, nu se ştie cauza decesului. Sâmbătă i s-a făcut rău unei alte persoane. Au crezut cei de la SMURD că este AVC şi s-a confirmat că este intoxicaţie cu monoxid de carbon. Şi aşa s-a făcut sesizare pentru verificare", spune o femeie. Specialistul de la Distrigaz a ajuns azi. "Cum a intrat cu aparatul a început să bâzâie, a spus că dânsul nu intră în bloc", spune un bărbat. Un chiriaş din bloc a fost găsit fără cunoştinţă. Şi-a revenit ulterior şi a ajuns la spital cu primul transport, de patru persoane, la ora 14 şi 29 de minute. Alţi doi locatari au fost luaţi de ambulanţe la 15:42.

"S-au constatat depăşiri ale valorilor normale pentru monoxidul de carbon. Cele mai mari depăşiri ale valorilor s-au înregistrat la subsolul blocului, la camera tehnică", a declarat Ana Covaşniuc, ISU Bucureşti-Ilfov. La subsolul blocului funcţionează un centru SPA. Locatarii s-au plâns în mod repetat de mirosul de clor care vine de aici. "N-am ce păreri să vă dau, că nu sunt eu anchetator. Mai mult decât dumneavoastră nu ştiu nici eu", spune administratorul. Ancheta va stabili dacă şi monoxidul de carbon provine de la acest centru. Distrigaz a anunţat că, în urma verificărilor, nu s-au constatat scurgeri din instalaţia de gaze. Locatarii au primit permisiunea de a se întoarce în bloc, după ce apartamentele au fost aerisite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Panică în "cartierul-dormitor": un deces suspect şi şase persoane intoxicate. "Cum a intrat cu aparatul a început să bâzâie"