Antena Meniu Search
x

Video De 4 ani, inspectorii RAR ar fi lăsat adevărate "bombe pe roți" să circule libere pe șosele. Sute de șoferi vor fi chemați de procurori la expertiză

Este anchetă la RAR: sute de mașini ar circula cu documente falsificate chiar de inspectorii registrului. Specialistii le numesc bombe pe roţi. Programările "cu dedicaţie" se făceau de pe o zi pe alta, și pentru suma potrivită în acte se trecea orice îşi dorea şoferul. Polițiștii au reţinut două persoane şi au chemat pentru reverificări primele mașini.  

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 30.06.2023, 20:37

Vezi și

Poliţiştii şi procuorii au descins în forţă la sediul Registrului Auto Grivița. Au suspiciuni că sute de mașini ar fi fost omologate ilegal.

Inspectorii ar fi trecut în acte date false despre starea tehnică a mașinilor sau despre masa maximă a acestora. 400 de persoane, printre care și ingineri ai instituției, vor fi chemaţi sau duşi la audieri.

Procurorii cred că inspectorii RAR transformau mașinile după bunul plac

Basculantele deveneau platforme de transport auto, iar mașinile poluante puteau să circule, din nou, fără probleme. 

Pe acelaşi subiect

Bogdan Dinu, reporter Observator: Primele mașini au fost deja aduse la sediul Poliției Ilfov. În total 300 de autoturisme trebuie să fie expertizate de anchetatori.

Primul autoturism care a intrat pe poarta Poliției Ilfov pentru verificări a fost o mașină de teren de aproape 300 de cai putere și de zeci de mii de euro. 

Proprietar mașină: Ieri m-au sunat... vino că te luăm cu jandarmii... ca pe infractori. Ce am făcut? E mașina cumpărată...

Programările s-ar fi făcut de pe o zi pe alta sau chiar în aceeași zi, în afara orelor de program. Banii primiți pentru așa-zisele constatări n-ar mai fi ajuns în sistem, ci în buzunarele celor din reţea. Asta în timp ce ceilalţi şoferi așteptau cu lunile o programare. 

Anne Ciolcă, Poliția Ilfov: Unele autovehicule ar fi fost declarate fiindu-le menționate o masă maximă autorizată mai mică decât cea reală, astfel încât acestea să poată fi conduse cu permis de conducere categoria B.

O practică extrem de periculoasă atât pentru proprietarii mașinilor, cât și pe ceilalți șoferi

Mihai Beldie, specialist auto: În momentul în care faci școala pe categoria C și E, sunt targetate câteva aspecte importante. Cum ar fi ideea de gabarit, de înălțime, de frânare... Dacă tu ai categoria B, din punctul meu de vedere reprezinți un adevărat pericol, că nu ești pregătit să conduci o mașină mai grea.

Afacerea ilegală s-ar fi întins pe patru ani. Reprezentanţii RAR se dezic de practicile ilegale. 

Roxana Dima, Registrul Auto Român: Momentan, RAR nu a primit vreo informare oficială privind punerea sub acuzare a vreunui angajat. Registrul a demarat o anchetă urgentă internă. 

În plus, unul din angajaţii instituției ar fi folosit mașinile instituţiei pentru a transporta mobilă, potrivit unor surse judiciare .

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » De 4 ani, inspectorii RAR ar fi lăsat adevărate "bombe pe roți" să circule libere pe șosele. Sute de șoferi vor fi chemați de procurori la expertiză