Antena Meniu Search
x

Video De azi, suntem în Schengen aerian şi maritim. Primii pasageri care au trecut fără control de frontieră, pe Aeroporul Otopeni: "Nu mă aşteptam să fie pe bune"

Suntem oficial în spaţiul Schengen. Primele persoane care au aterizat după miezul nopţii nu au mai stat la cozi în faţa ghişeelor pentru controlul paşapoartelor. Rămân, însă, filtrele de securitate. La îmbarcare, vor fi controlate buletinele sau paşapoartele pentru a confirma identitatea pasagerului care deține biletul. 

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 31.03.2024, 08:52

Vezi și

Din această noapte, ghişeele pentru controlul de frontieră au fost închise, iar pasagerii care călătoresc în spaţiul Schengen nu vor mai trebui să prezinte cartea de identitate sau paşaportul. Primii pasageri din spaţiul Schengen, care au aterizat, după ora 24.00, pe Aeroportul Otopeni, au venit din Frankfurt şi Viena.

Poliţiştii rămân în aeroporturi şi pot face controale neanunțate

Valentin Iordache, Aeroportul Otopeni: Primii pasageri care au trecut fără control de frontieră sunt o parte din pasagerii unei curse Luftansa de la Frankfurt. Prima cursă integral operată, fără control de frontieră, din spaţiul Schengen, este uşor ironic, cursa Austria Airlines de la Viena.

Pasager: Din Viena vin acum. Este o ironie a soartei, dar sperăm să luptăm să intrăm complet în Schengen, în România. 

Pe acelaşi subiect

Cornel Stoica, Poliţia de Frontieră: În spatele meu, există o facilitate pentru pasagerii non Schengen, pentru pasagerii, subliniez, cetăţenii uniunii europene, care trec cu paşaportul, carte de îmbarcare, mult mai facil. 

Eduard Marin, reporter Observator: Chiar dacă controlul de frontieră nu va mai fi efectuat, poliţiştii vor rămâne în aeroporturi şi vor putea face controale neanunțate. 

Primul avion care a aterizat la Timişoara, în Schengen, a venit de la Bergamo, din Italia

La Timişoara, primul avion care a ajuns pe aeroport, în Schengen, a venit din oraşul italienesc Bergamo. Cursa a aterizat la ora 23.55, însă până au ieşit pasagerii, s-a făcut ora 00.00.

Agent de frontieră: Bine aţi venit! De astăzi, nu se mai efectuează controlul de frontieră pentru cetăţenii care călătoresc pe cale aeriană, între statele membre ale spaţiului Schengen. 

Iulia Pop, reporter Observator: Deşi suntem în Schengen, Tara, câinele special antrenat pentru depistarea stupefiantelor, este la datorie. Practic e cel mai ocupat.

Inaugurarea terminalului Schengen de pe Aeroportul Timișoara a costat 38 de milioane de euro.

O altă cursă de la Bergamo a ajuns, de această dată, pe aeroportul din Cluj. Şi aceşti pasageri s-au bucurat să fie primii ajunşi în Schengen.

Felicitări! Bine aţi venit!

Deşi zborul a ajuns cu 10 minute înainte, oamenii au ajuns în terminal după miezul nopţii.

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne: Închei acest mesaj prin a mulțumi din nou tuturor celor care au jucat un rol real în acest proces.

România, în afara Schengen cu graniţa terestră

Portul Constanţa va juca şi el un rol important la Marea Neagră, din perspectiva mărfurilor. Rămânem însă în afara Schengen cu graniţa terestră, lucru care înseamnă ore şi zile de stat la graniţă pentru transportatori.

Negocierile pentru aderarea completă continuă. Săptămâna viitoare, la Viena, ministrul de interne Cătălin Predoiu se va întâlni cu omologul austriac, pentru noi discuţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » De azi, suntem în Schengen aerian şi maritim. Primii pasageri care au trecut fără control de frontieră, pe Aeroporul Otopeni: "Nu mă aşteptam să fie pe bune"