Antena Meniu Search
x

Video De ce a fost atacat de câine băiețelul de 3 ani, în timp ce făcea baie în mare cu tatăl lui. Specialist: ”Akita Inu e un câine cu un ego puternic”

Un copil de trei ani a fost desfigurat de un câine de rasă, în timp ce era la mare cu părinţii. Stăpânul a intrat cu animalul în apă, printre turişti, fără lesă şi fără botniţă. Câinele a fost agitat de înghesuială și de forfota din jurul lui şi l-a atacat pe băieţel. Stăpânul riscă acum închisoarea.

de Adrian Obreja

la 11.08.2021, 13:13

Vezi și

Copilul se juca în mare împreună cu tatăl lui când, din senin, a fost atacat de câinele care era tot în apă, cu stăpânul. Animalul a prins băieţelul de obraz şi nu i-a mai dat drumul. Stăpânul a tras de câine deşi, într-o astfel de situaţie, trebuia să-i descleşteze maxilarul ca să nu-l sfâşie şi mai tare. Martoră: ”Câinele l-a prins de faţă. A tras câinele şi copilul pe spate. Dar după i-a dat drumul la câine”.

Incidentul şocant s-a întâmplat în nordul staţiunii Mamaia, în dreptul unei plaje pe care accesul animalelor de companie este strict interzis. Câinele nu avea nici lesă, nici botniţă, deşi era aglomerat şi plin de copii. Martor: ”Câinele a mai sărit la alţi oameni”.

Băiețelul de trei ani a fost mușcat de obraz de câine

Băieţelul a fost dus la spital cu obrazul sfâşiat. Medicii au fost nevoiţi să îi pună mai multe copci. Crina Kibedi, medic: ”Obraz drept şi o escoriaţie la umăr. S-a toaletat şi s-a suturat de urgenţă plaga muşcată. La cererea familiei, nu a rămas internat”.

Pe acelaşi subiect

Akita Inu a devenit o rasă "la modă" după apariţia filmului care spune povestea lui Hachikō, un câine credincios care îşi aşteaptă timp de 10 ani stăpânul în gară. Sunt însă lucruri esenţiale de care cei care îşi iau un asemenea animal de companie nu ţin cont.

Akita Inu, o rasă puternică cu ego la fel de puternic

Adrian Bâlbă, doctor în medicină veterinară: ”Este şi mare, este şi puternic, are şi un potenţial agresiv, are şi un ego foarte puternic”.

Chiar dacă nu fac parte din grupa câinilor periculoşi, cum sunt Rottweillerii sau Pit-bullii, pot fi deranjaţi de agitaţia din jurul lor.

Adrian Bâlbă, doctor în medicină veterinară: ”Nu sunt foarte capabili să înţeleagă mişcările bruşte ale omului şi atunci trebuie să fii cu băgare de seamă cu aceşti câini”.

Stăpânul câinelui riscă închisoarea

Proprieterarul câinelui care a atacat copilul, un turist din Bucureşti în vârstă de 53 de ani, are dosar penal pentru că nu a respectat legea.

Cristina Gavriloaie, agent principal IPJ Constanţa: ”Sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”.

Bărbatul riscă o amendă cuprinsă între 10.000 şi 20.000 de lei, dar poate ajunge chiar şi la închisoare. Pedeapsa prevăzută este între şase luni şi trei ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » De ce a fost atacat de câine băiețelul de 3 ani, în timp ce făcea baie în mare cu tatăl lui. Specialist: ”Akita Inu e un câine cu un ego puternic”