Video De ce nu trebuie să ne bucurăm când vedem Aurora Boreală în România? Efectele ascunse ale fenomenului spectaculos care n-ar trebui să existe la noi
A fost spectacol pe cer, noaptea trecută. Am fost martorii unui fenomen rar, care nu a mai fost văzut în ultimii 20 de ani, la un asemenea nivel. Aurora Boreală a colorat văzduhul în cele mai frumoase nuanţe roşiatice, motiv pentru care toate reţelele de socializare s-au umplut de mii de fotografii. Trebuie să ştim însă că totul se datorează unei furtuni geomagnetice care a lovit Pământul.
Aurora Boreală s-a văzut în special în sud-estul Europei şi a putut fi vizibilă şi la noi în mai multe judeţe, locuri în care nu întâlnim de obicei de un astfel de fenomen. În România, spectacolul a putut fi urmărit în judeţe precum Bihor, Cluj, Hunedoara, Iaşi, Buzău, Ilfov. Dincolo de partea frumoasă a acestui fenomen, vorbim despre o furtună geomagnetică puternică.
Una dintre cele mai puternice furtuni geomagnetice înregistrate în ultimii 20 ani
Una dintre cele mai puternice înregistrate în ultimii 20 ani, care la rândul său aduce radiaţii puternice. Specialiştii spun că nu trebuie să ne bucurăm neapărat când vedem un astfel de fenomen pentru că vorbim despre două pete solare de mari dimensiuni care s-au unit şi au provocat o erupţie solară.
Vorbim şi despre radaţii de clasa a 10-a, adică cele mai puternice posibile. Alte 5 astfel de erupţii solare sunt aşteptate în zilele următoare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰