Antena Meniu Search
x

Video "De doi ani ne amână cu deschiderea asta." Cea mai nouă stație de metrou, Tudor Arghezi, va fi deschisă călătorilor de pe 15 noiembrie

Este oficial! Tudor Arghezi, cea mai nouă staţie de metrou din Bucureşti, va fi deschisă circulaţiei pe 15 noiembrie. Construită pe o suprafață de 15 mii de metri pătrați, staţia va fi doar temporar capăt de linie pe magistrala corporatiştilor. Linia se va prelungi în judeţul Ilfov cu încă trei staţii, promit autorităţile.

de Redactia Observator

la 24.10.2023, 21:09

Vezi și

Noua staţie de metrou, Tudor Arghezi, prelungeşte magistrala M2 cu încă o oprire după Berceni. Metroul ar fi trebuit să ducă plimbe deja călătorii până acolo încă din luna aprilie, dar termenul a fost amânat.  Până aici vor putea ajunge calatorii cu metroul, la mijlocul anului viitor. Șinele au fost special concepute pentru a suporta o capacitate de 50.000 de călători pe oră. Cu o întârziere de câteva luni, statia Tudor Arghezi este gata. Peste 3 săptămâni, metroul care pornește din Pipera va ajunge aici la un interval de 8 minute. Până la sfârşitul anului, intervalul va fi redus la jumătate. 

"Urmează staţia Tudor Arghezi, cu peronul pe partea dreaptă." 

În primă fază, staţia va fi folosită de cel puţin 12.000 de oameni. Cei mai mulţi sunt din Ilfov și merg în Bucureşti la serviciu. De luna viitoare vor putea renunţa la maşină. 

"În această parcare cu 300 de locuri veţi putea lăsa masina, chiar vis-a-vis de staţia de metrou. Pentru două ore veţi plăti aici un tarif de un leu. Din parcare veţi ajunge prin acest pasaj subteran direct la staţia de metrou. Pe deasupra noastră trece acum şoseaua Berceni."

Pe acelaşi subiect

"Scurtezi un drum și mai ales la orele de vârf dacă ați văzut ce nenorocire e. Stai în trafic fără să vrei pe când așa, ajungi unde vrei, civilizat."

"De doi ani ne amână cu deschiderea asta. Sa vedem. O asteptam de atâta timp."

Cum se va circula din noua stație de metrou?

La început, cine pleacă de la Tudor Arghezi nu va putea merge direct cu metroul până la Pipera. Va trebui să schimbe trenul în staţia Berceni. 

Mariana Miclăuş, director general Metrorex: "Până la sfârșitul anului ne-am propus ca circulația să se desfăsoare în lung, cum spunem noi, de la Pipera - Tudor Arghezi." 

Staţia Tudor Arghezi a costat 50 de milioane de euro, bani europeni, şi nu va rămâne ultima staţie a magistralei pe care merg corporatiştii. 

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4: "Lucrăm la studiul de fezabilitate pentru extinderea magistralei M2. De aici vom merge până în comuna Berceni."

Adică încă 3 staţii care ar putea fi construite din fonduri europene. Nu este singura magistrala pe care autorităţile vor să o extindă. Ministerul Transporturilor promite că în cel mult 4 ani vom ajunge cu metroul până la Aeroportul Otopeni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "De doi ani ne amână cu deschiderea asta." Cea mai nouă stație de metrou, Tudor Arghezi, va fi deschisă călătorilor de pe 15 noiembrie