Antena Meniu Search
x

Video Decizia CNAIR după tragedia din Defileul Jiului, unde un șofer a fost strivit de un pietroi căzut de la zeci de metri înălțime

Toate drumurile montane vor fi verificate după tragedia care s-a petrecut ieri în Gorj, în Defileul Jiului. Şeful CNAIR, Cristian Pistol a dispus verificări și intervenții pe toate drumurile naționale care tranzitează zone de munte. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 03.10.2022, 14:48

Vezi și

Șefii direcțiilor regionale de drumuri au primi sarcina de a monitoriza zonele vulnerabile și a face intervenții acolo unde situația o impune. Și asta pentru ca participanții la trafic să fie protejați. Să nu existe riscul ca bucăți de stâncă sau copaci să ajungă pe carosabil. 

Tragedia de ieri a avut loc într-o zonă unde nu există plase de protecție pe versant. Bolovanul cu un diametru de aproximativ 50 de centimetri ar fi căzut de la o înălțime de aproximativ 70 de metri, direct prin parbrizul mașinii, iar șoferul nu a mai avut nicio șansă.

Șoferii cu mașinile distruse de pietrele căzute de pe versanți au cerut despăgubiri în instanță

Cei de la Drumurile Naționale susțin că în această zonă nu pot fi montate plase de protecție, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanți. Drumarii mai spun că fac revizia acestei șosele în fiecare zi și că îndepărtează copacii sau stâncile care prezintă risc de prăbușire. 

În ultimii ani, au mai fost situații în care au căzut pietre pe carosabil și au lovit mașini. Mulți dintre cei care s-au ales cu autoturismele distruse nu au avut decât să se îndrepte în instanță împotriva celor de la Drumurile Naționale și să ceară despăgubiri.

Doar că, un astfel de proces se poate întinde și pe câțiva ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Decizia CNAIR după tragedia din Defileul Jiului, unde un șofer a fost strivit de un pietroi căzut de la zeci de metri înălțime