Antena Meniu Search
x

UPDATE: Declarații GRAVE la adresa României! "Voi zbura la bordul unui bombardier ”

UPDATE: Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunţat că a revenit la Moscova, din Republica Moldova.

UPDATE: Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunţat că a revenit la Moscova, din Republica Moldova, în pofida faptului că avionul său a fost obligat de către avioane ucrainene de interceptare să se se întoarcă din drum la Chişinău, relatează agenţia Itar-Tass în pagina electronică.

Vicepremierul Rusiei acuza România că nu-i permite să treacă prin spaţiul aerian.

Aflat în Transnistria unde a participat la parada militară de 9 mai, vicepremierul Rusiei nu mai poate pleca la Moscova. Acesta a anunţat pe pagina sa de socializare: “La solicitarea Statelor Unite, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite să trec".

Declaraţiile sale nu se opresc aici şi sunt catalogate de Ministerul Afacerilor Externe din ţara noastră ca fiind deosebit de grave.

"Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160", afirmă Rogozin, subliniind că sancţiunile nu-l vor determina să-şi anuleze viitoare vizite la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria.

MAE a solicitat autorităţilor de la Moscova să precizeze dacă reacţia lui Rogozin este poziţia oficială a Guvernului rus. "Ministerul Afacerilor Externe a luat notă cu surprindere de postarea de astăzi, 10 mai 2014, de către vicepremierul guvernului Federaţiei Ruse Dmitri Rogozin pe microblogul său, conform căreia "România la cererea SUA şi-a închis spaţiul pentru zborul meu. Ucraina din nou nu-mi permite. Data viitoare o să zbor cu TU-160". Ministerul Afacerilor Externe apreciază că ameninţarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către un vicepremier rus, reprezintă o declaraţie foarte gravă, în actualul context regional, în care Federaţia Rusă a încălcat suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, iar forţe separatiste proruse violează grav ordinea publică din statul vecin", se arată în comunicatul transmis sâmbătă de MAE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » UPDATE: Declarații GRAVE la adresa României! "Voi zbura la bordul unui bombardier ”