Antena Meniu Search
x

Video Declaraţiile care le-au dat fiori reci anchetatorilor: "Voiam să ajung cu ea la Constanţa". Tânărul care a furat o locomotivă putea provoca o tragedie pe şine

Dezvăluiri şocante ale individului care a furat o locomotivă din gara Medgidia. Băiatul de 18 ani le-a spus poliţiştilor că avea de gând să meargă la 30 de kilometri distanţă, în staţia Palas, de lângă Constanţa. Ar fi fost un drum catre o tragedie daca nu era oprit dupa 200 de metri. După o noapte pretrecută după gratii, individul a fost lăsat în arest la domiciliu. 

de Redactia Observator

la 12.05.2023, 20:07

Vezi și

"Doream să fac manevre să pot trece pe o altă linie. Să ajung în Palas, la Constanța", a declarat tânărul. Sunt declaraţiile tânărului de 18 ani după ce a reuşit să fure locomotiva din staţia Medgidia. Ar fi avut de gând să meragă 30 de kilometri dacă un impiegat nu l-ar fi oprit la timp. "Voiam să agăț vagoanele de locomotivă. Dacă se defecta una, o altă locomotivă", a mai spus tânărul în faţa anchetatorilor.

CFR a stabilit că mecanicul nu a respectat procedura

CFR a stabilit că mecanicul nu a respectat procedura, respectiv şi-a terminat treaba nu a informat impiegatul de mişcare. Mai mult, uşa locomotivei a fost lăsată deschisă pentru că sistemul de închidere era stricat. Iar tânărul a profitat. A urcat în cabină şi a reuşit să pornească locomotiva în doar câteva secunde. Ba chiar s-a şi filmat. Anchetatorii sunt uimiţi de manevrele complicate pe care le a făcut individul, care a schmbat două macaze şi nu exclud chiar ca cineva care se pricepe să l fi învăţat. Chiar şi aşa se putea întâmpla un dezastru dacă locomotiva se întâlnea cu un alt tren.

"Solicităm la toţi operatorii de transport feroviar de călători să nu încerce să reducă cheltuielile tocmai cu paza sau cu asigurarea locomotivelor pentru a nu pune în pericol siguranţa circulaţiei", a declarat Rodrigo Maxim, sindicalist CFR. La trei zile de la incident, operatorul privat care deţine locomotiva furată nu a comentat situaţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Declaraţiile care le-au dat fiori reci anchetatorilor: "Voiam să ajung cu ea la Constanţa". Tânărul care a furat o locomotivă putea provoca o tragedie pe şine