Antena Meniu Search
x

Tânărul care a furat locomotiva GFR s-a plimbat cu ea 200m. S-a asigurat că mecanicul a plecat, apoi a urcat la manşă

Incident puţin spus neobişnuit pe calea ferată. Un tânăr a furat ieri după-amiază o locomotivă şi a plecat cu ea la plimbare. S-a întâmplat în staţia Medgidia. Tânărul de 18 ani a intrat în cabina unei locomotive a Grupului Feroviar Român - fără drept -, a ridicat şi a conectat pantograful, după care a pus-o în mişcare. Băiatul pasionat de trenuri s-a ales cu dosar penal.

de Redactia Observator

la 11.05.2023, 13:33

Vezi și

Potrivit legii, aceste locomotive ar fi trebuit să fie asigurate. În momentul în care o locomotivă este trasă pe o linie secundară sau ajunge în gară şi este oprită, trebuie închisă.

În acest caz se pare că nu s-a întâmplat acest lucru. Tânărul în vârstă de 18 ani l-a urmărit pe mecanicul locomotivei, în momentul în care acesta a coborât, apoi a urcat la manşă şi pur şi simplu a plecat la plimbare pe o distanţă de 200 de metri, până când a intrat pe o linie secundară. Apoi a oprit-o, a coborât din ea şi a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. 

Specialiştii din domeniul feroviar nu-şi explică cum băiatul a reuşit să treacă de sistemele de blocaj, dar au varianta că acesta ar fi învăţat să manevreze locomotiva din jocurile online de tip simulator. 

Reacţia CFR

Urmare informaţiilor apărute în spaţiul public, în legătură cu locomotiva privată din stația CF Medgidia, Serviciul Comunicare Mass-Media face următoarele precizări:

Trenul privat de marfă a sosit în stația CF Medgidia în data de 9 mai 2023, la ora 21.15, la linia 10, stația Medgidia fiind stație terminus, vagoanele urmând să intre pe o linie industrială, cu o locomotivă Diesel. Astfel, mecanicul a detașat/decuplat locomotiva electrică din compunerea garniturii, aceasta fiind garată pe linia 15, linie de manevră.

Menționăm faptul că, doar în momentul remizării locomotivei mecanicul este obligat să informeze în scris impiegatul de mișcare din stația CF respectivă, înscris oficial care atestă faptul că mecanicul și-a terminat activitatea și a asigurat locomotiva pe linie, astfel încât aceasta să nu poată fi deplasată.

În cazul de față, precizăm faptul că mecanicul de locomotivă nu a anunțat în scris remizarea locomotivei, iar în momentul în care angajatul de la Postul 1 Mișcare a observat că locomotiva s-a pus în mișcare, s-a deplasat imediat în zona respectivă și a constatat că la bord se afla o persoană străină, moment în care a solicitat telefonic prezența reprezentanților Poliției TF la fața locului.

Cazul înregistrat miercuri 10 mai 2023, în stația CF Medgidia, face obiectul unei anchete penale desfășurate de organele abilitate, urmând ca după finalizarea anchetei, SRCF Constanța să recupereze de la operatorul privat de marfă contravaloarea pagubelor materiale produse la două aparate de cale talonate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tânărul care a furat locomotiva GFR s-a plimbat cu ea 200m. S-a asigurat că mecanicul a plecat, apoi a urcat la manşă