Antena Meniu Search
x

Decoraţiuni inedite din lemn realizate de un meşter popular din Gorj. "Când văd lemnul îmi vine ideea pe moment"

Ghivece, rame de oglinzi sau ceasuri de perete. Sunt doar câteva dintre obiectele prin care un meşter popular din Gorj s-a făcut remarcat în ultimii ani. Bărbatul a prins pasiunea sculpturilor în lemn de la un prieten şi de atunci nu mai are stare. Orice ciot sau rădăcină pe care o vede îl inspiră să mai facă o lucrare. Iar pe cele pe care nu le vine, de face cadou vecinilor. 

de Redactia Observator

la 15.03.2022, 08:12

Vezi și

Gheorghe Curcanu a reuşit să-şi cucerească vecinii din localitatea gorjeană Mușetești cu decoraţiunile sale inedite. De la ceasuri făcute din butuci, până la ghivece de flori, toate sunt realizate cu multă pasiune, muncă și devotament. Ideea i-a venit de la un vecin care l-a învăţat arta sculpturii. 

Gheorghe Curcanu, meșter: Mi-a plăcut mult ce lucra dânsul. M-am dus la el și m-a învățat câte ceva din lemn, după aceea am continuat eu.

Lemnele le ia de pe marginea râurilor sau din păduri, iar apoi le transformă în obiecte unicat. 

Gheorghe Curcanu, meșter: Când văd lemnul mie îmi vine ideea pe moment. Atunci când văd boata, atunci zic că din asta mi-ar ieşi o ramă de oglindă, ceas, sau un suport de flori. 

Pe acelaşi subiect

Produse din lemn realizate manual

Şlefuirea unui lemn poate dura o zi întreagă, dar rezultatele îl satisfac şi îl fac să continue. 

Gheorghe Curcanu, meșter: Foarte multă muncă. Trebuie să ai foarte mult timp. De exemplu, la acest ceas muncești cam 7-8 ore. 

Gheorghe este văzut cu ochi buni prin localitate, iar lucrările sale au ajuns la mulți dintre săteni și nu numai.

Vecini: - El merge peste tot. Prin păduri, prin văi și găsește diferite bucăți de lemn și confectionează obiecte deosebite pe care le donează la prieteni.

- Mi se par foarte frumoase și migăloase. În primul rând, trebuie să ai răbdare și să stai în praful acela, este greu. 

Un ceas realizat dintr-o rădăcină de lemn costă aproximativ 150 de de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Decoraţiuni inedite din lemn realizate de un meşter popular din Gorj. "Când văd lemnul îmi vine ideea pe moment"