Antena Meniu Search
x

Video Atelier de creaţie inedit, la Braşov. Cum sunt realizate podoabele pentru brad, pictate manual cu motive tradiţionale

Podoabe pentru bradul de Crăciun pictate manual, pe lemn, cu motive tradiționale. Asta au învățat să realizeze, la Brașov, cursantele unui atelier de creaţie. Aşa au înțeles că farmecul bradului de Crăciun e unul aparte atunci când e împodobit cu astfel de piese unice.

de Redactia Observator

la 16.12.2021, 08:41

Vezi și

Totul pornește de la o bucată de lemn, în formă rotundă sau de brăduț. Urmează modelul tradițional, schițat pe lemn, dar și alegerea culorilor potrivite. 

Manuela Ivan, artist: Organizăm un atelier, cu pictură pe lemn, cu motive specifice de pe mobilierul tradiţional săsesc şi secuiesc. Deoarece se apropie sărbătorile de Crăciun, tema aleasă pentru săpămâna aceasta este să decorăm nişte ornamente din lemn, un globuleţ, şi o figurină decorativă de agăţat în pom. 

Participante: Cred că un brad împodobit cu obiecte personalizate conferă o amprentă aparte și redau, să zic, personalitatea celui care se implică.

Trebuie foarte multă răbdare, într-adevăr, dar ceea ce iese este minunat.

Pe acelaşi subiect

După ce se usucă vopseaua, lăcuim și înfrumusețăm bradul de Crăciun acasă, împreună cu familia.

Podoabe lucrate manual

Fiecare linie e importantă şi trebuie realizată cu precizie. La fel şi fiecare umbră, care completează perfect contrastul culorilor. 

După ce terminați cu verdele, vom face contururi, cu negru și alb, la tot ceea ce înseamnă frunză și tulpină. Aceste contururi simbolizează umbra și lumina.

Manuela Ivan, artist: Motivele cele mai întâlnite, care se rotesc, să zicem, de la o zonă la alta, dar care au diferite particularități de reprezentare a lor, dar sunt aceleași motive la bază sunt: laleaua, garoafa, trandafirul, margareta, lăcrămioarele. 

Cursul de pictură pentru ornamentele de Crăciun a durat mai bine de două ore. Suficient pentru ca fiecare participantă să plece acasă cu noi noţiuni despre arta picturii decoraţiunilor, dar şi cu o podoabă de pus în brad. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Atelier de creaţie inedit, la Braşov. Cum sunt realizate podoabele pentru brad, pictate manual cu motive tradiţionale