Antena Meniu Search
x

Defribilatoare publice instalate în România, pentru salvarea de vieţi

Cu fiecare minut care trece fără a primi ajutor, şansele de supravieţuire pentru o persoană aflată în stop cardiac scad dramatic. Iar România este oricum codaşa Europei la numărul de oameni care ştiu să intervină în astfel de situaţii.

de Redactia Observator

la 14.06.2019, 15:19

Vezi și

Cu fiecare minut care trece fără a primi ajutor, şansele de supravieţuire pentru o persoană aflată în stop cardiac scad dramatic. Iar România este oricum codaşa Europei la numărul de oameni care ştiu să intervină în astfel de situaţii. Autorităţile au găsit o soluţie: vor monta sute de staţii inteligente care vor ghida oamenii în salvarea victimelor.

Aproape 400 de astfel de staţii inteligente vor fi montate în lunile următoare în cele mai aglomerate locuri din ţară. În doar câteva secunde, defibrilatoarele pot detecta starea de sănătate a victimei şi îi ghidează, pas cu pas, pe cei care oferă primul ajutor.

Din momentul în care aparatul este ridicat din suport, responsabilul de zonă primeşte un mesaj pe telefonul mobil. Apoi, dacă cel care intervine consideră că este necesar iar capacul aparatului este deschis un apel către serviciul 112 este lansat automat

Primele 40 de unităţi vor fi montate in Bucureşti la finalul anului. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Defibrilatoare publice există deja în mai multe locuri din ţară. Dar ori sunt defecte, ori prea puţini ştiu să le folosească. La Galaţi, 7 astfel de aparate au fost montate încă din 2012. Nu sunt, însă, conectate la serviciul 112 şi oficial, nu se ştie dacă şi de câte ori au fost folosite. 

Şi pentru că sunt puţini români care ştiu să acorde primul ajutor, în urmă cu o lună, zeci de medici şi voluntari i-au învăţat pe bucureşteni, la Maratonul Resuscitării, cum să acţioneze în situaţii de criză. Statisticile sunt îngrijorătoare. În 2017, 50.000 de români şi-au pierdut viaţa din cauza atacurilor de cord. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Defribilatoare publice instalate în România, pentru salvarea de vieţi