Antena Meniu Search
x

Video Delta Dunării a fost cuprinsă de flăcări, după ce locuitorii au dat foc la stuf. Sute de hectare s-au făcut scrum

Incendiu puternic de vegetație în Delta Dunării. Au ars sute de hectare de stuf între localităţile Sfântu Gheorghe şi Murighiol, din judeţul Tulcea. Este al treilea în ultimele 24 de ore, provocat, spun autorităţile, cel mai probabil de către pescari sau oieri. Specialiştii spun că obiceiul de a da foc vegetaţiei pentru a curăţa terenurile este extrem de periculos pentru ecosistemul deltei.

de Lidia Bobes

la 28.02.2023, 08:01

Vezi și

Imaginile sunt filmate în dreptul localităţii Sfântu Gheorghe, unde aproximativ 1.000 de hectare de stufăriş au fost cuprinse de flăcări uriaşe. E al treilea incendiu în doar 24 de ore. Arde şi în Dunavățu şi Satul Nou. Iar flăcările se propagă extrem de uşor din cauza vântului puternic.

Teodosie Marinov, guvernator Delta Dunării: Categoric, aceste incendii nu fac bine! Sunt foarte multe animale care pot fi afectate de incendii. Gândiţi-vă că în Delta Dunării avem de-a face cu 11.270 de specii de plante şi animale.

Autorităţile arată cu degetul către pescari sau oieri

Teodosie Marinov, guvernator Delta Dunării: Din păcate, sunt anumite meserii care, prin tradiţie, se leagă de acest tip de incendieri care, până nu demult, nu erau interzise.

Adrian Bâlbă, Doctor în științe: Avem o vegetaţie specifică Deltei pentru care suntem unici în Europa. Şi trebuie să înţelegem că avem obligaţia să o menţinem.

Amenda pentru provocarea unor astfel de incendii este cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei pentru persoane fizice, și de la 25.000 la 50.000 de lei pentru persoane juridice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Delta Dunării a fost cuprinsă de flăcări, după ce locuitorii au dat foc la stuf. Sute de hectare s-au făcut scrum