Antena Meniu Search
x

Video Deputatul PSD Aurel Bălăşoiu recunoaşte că el apare dezbrăcat în filmările cu tineri. "Dacă am pus mâna pe vreun minor, împuşcat să fiu"

Scandalul deputatului filmat cu un amant a ajuns în faza dosarelor penale. Procurorii verifică dacă tânărul care apare dezbrăcat în imagini alături de parlamentar era minor şi dacă este vorba de viol. Contactat de reporterii Observator, deputatul dă înapoi: nu mai e o înscenare, aşa cum spunea în urmă cu două zile, dar se jură că nu a atins niciun minor. 

de Redactia Observator

la 04.10.2022, 21:26

Vezi și

Cristi Călin. Un tânăr de 31 de ani care, spune el, şi-a făcut o misiune din a demasca ce se întâmplă în spatele uşilor închise în biserici. El este cel care a tras toate sforile în scandalul amoros în care protagonist este deputatul PSD, Aurel Bălăşoiu, filmat dezbărcat alături de un tânăr. Originar din Bacău, exmatriculat de la Facultăţile de Teologie din Alba-Iulia şi Arad, Cristi Călin ar fi orchestrat totul. 12 ore a stat în faţa anchetatorilor pentru a face denunţul.

Cazul deputatului PSD Aurel Bălăşoiu. Dezvăluirile "călugărului-amant"

"În ăştia 10 ani, eu m-am ocupat numai de a descoperi asemenea indivizi care profită de copii. Indivizii ăştia ai mei, din biserică, care purtăm aceeaşi haină", spune Cristi Călin. Aşa-zisul călugăr ar fi căutat să adune probe împotriva bisericii, dar deputatul a căzut la mijloc. "Trebuiau să pice capi importanţi şi aţi picat dumneavostră. Recunoaştem. Am făcut sex! Ce a zis soţia? Nimic, a privit aşa ... Copiii sunt puţin afectaţi", mărturisea "călugărul". "Deputatul avea o încredere totală în mine. La mine a fost aşa, dezbină şi condu infomaţia, fă pe toată lumea să se teamă de alţii şi tu strângi informaţii şi depune-le acolo unde trebuie, la procuror", declară Cristi Călin.

Pus faţă în faţă cu acuzaţiile fostului partener, deputatul Aurel Bălăşoiu îşi recunoaşte faptele pentru care a fost dat afară din PSD, însă neagă vehement că ar fi avut de-a face cu minori. "Situaţia nu prea e frumoasă. M-a văzut toată lumea, e sufcient. În viaţa mea nu am atins un minor. Dacă am pus mâna pe vreun minor, împuşcat să fiu! Am copii mari, nepoţi", se justifică Aurel Bălăşoiu, deputat PSD.

Pe acelaşi subiect

Au fost deschise două dosare pentru relaţii intime cu un minor şi viol

Pe fir au intrat şi procurorii parchetului de pe lângă Înalta Curte. Anchetatorii au deschis două dosare penale pentru viol şi act sexual cu un minor.

  • Reporter: Ştiţi de aceste dosare?
  • Aurel Bălăşoiu: Nu.
  • Reporter: Deci încă nu vi s-a adus la cunoştinţă?
  • Aurel Bălăşoiu: Nu!
  • Reporter: Cel de viol, aveţi idee la ce se referă?
  • Aurel Bălăşoiu: Nu, nu! Nu ştiu!

Asta încearcă să se lămurească şi anchetatorii. Câţi ani aveau cei care i-au trecut prin pat deputatului. Tot despre minori vorbesc şi cei doi amanţi ai lui Bălăşoiu. 

  • "Călugărul": Auzi, dar dracul ăla de copil cu care tu ai vorbit pe Instagram...
  • "Cristi": Nu cred, mă. Era copil. Ce dracu`!
  • "Călugărul": Da, copil, dar răspunde-mi: era minor sau nu era minor?
  • "Cristi": Era minor, dracu`, cum să nu fie minor?
  • "Călugărul": Bă, cum să fie minor, bă? Că-mi stă inima, bă! 

"Bălăşoiu a căzut într-o capcană, la locul nepotrivit, la locul potrivit dar a fost bun. A fost bun pentru că prin el s-a putut ajunge la anumite persoane. Idealul meu era să ajungem sus, acolo, pe la Palatul Patriarhal", mai spune Cristi Călin.

ÎPS Teodosie, acuzat de "implicare" în cazul deputatului PSD Aurel Bălăşoiu

În discuţiile dintre cei trei iubiţi apar numele unor înalţi prelaţi - Visarion Bălţat, episcopul Tulcii şi Arhiepicopul Tomisului, Teodosie. Cei doi se delimitează categoric de acest scandal. "Înaltpreasfinţitul Teodosie nu are nicio legătură cu cazul deputatului Aurel Bălăşoiu. Înaltpreasfinţitul l-a cunoscut pe acesta doar la slujbele bisericeşti pe care le-a oficiat pentru un bolnav apropiat deputatului", susţine Eugen Tănăsescu, Arhiepiscopia Tomisului.

"Aceste acuze nefondate și halucinante lansate în presă de către Cristi Călin, o persoană care acționează pe fondul frustrărilor aduse de excluderea din monahism și a exmatriculării de la două Facultăți de Teologie aduc un prejudiciu atât imaginii Bisericii Ortodoxe în ansamblu, cât și clerului și credincioșilor tulceni, dar, mai ales, ierarhului eparhiot", a declarat Biroul de presă al Episcopiei Tulcii. "Sunt nişte gunoaie aruncate şi nu comentez. Totul e o porcărie. Mă abţin!", spune un profesor de la Seminarul din Tulcea

"Ideea țesută contextual și artificial pe unele site-uri de „știri” sau în jenante emisiuni de scandal, aceea că „Biserica” (ce este, cine este Biserica?) ar fi știut de faptele pentru care este cercetat un preot și că le-ar fi ascuns cu anii în plină epocă a transparenței și eviscerantei expuneri publice, coincide cu o enormitate ofensatoare. Orice anchetă instituțională poate fi declanșată exclusiv de o plângere formulată în scris și argumentată cu probe indubitabile din punct de vedere judiciar. Cei care culpabilizează prin generalizare nu doar persoane străine de o anumită situație, ci o întreagă instituție comunitară, pornind de la cazuri particulare (reale), comit nu doar o eroare, ci și un foarte nedrept, deci rușinos act de blamare. Tipic rudimentarei mentalități anticlericale înstrăinate de bunul-simț și pustiite de ideologie", a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

Cine este Cristi Călin. Nu este primul scandal în care e implicat

Cei care îl cunosc pe Cristi Călin i-au conturat portretul unui tânăr mereu pus pe scandal, supărat pe biserică. În 2014, după ce Călin a reclamat că un preot i-a făcut avansuri, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului i-a retras binecuvântarea arhierească. "I-a fost retrasă binecuvântarea. A intrat într-o structură paralelă, nerecunoscută de biserică. Se recomandă slujitor al bisericii, dar nu face parte din rândul slujitorilor Bisercii Ortodoxe. Foarte abil, foarte viclean. Dispus să facă orice!", comentează Alexandru Zamfir, Pr. purtător de cuvânt Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

"Domnul respectiv a fost înmatriculat două luni şi ceva la Facultatea de Teologie, dar am primit o sesizare că i se retrage binecuvântarea. Şi după cum ştim, nu poţi să urmezi studiile teologice fără binecuvântarea chiriarhului", declară Cristinel Ioja, profesor universitar doctor - preot. Iar scandalurile s-au ţinut lanţ. În 2019, la pelerinajul Sfintei Parascheva, bărbatul şi-a pus straie de preot şi a strâns ilegal donaţii. Când forţele de ordine l-au prins în flagrant, a vrut să fugă. În disperarea de a fugi, aproape că a călcat un jandarm.

Azi, Cristi Călin a reclamat faptele şi la Patriarhia Română. Are 12 ore pentru a aduce toate probele. Între timp, Aurel Bălăşoiu rămâne deputat. Şi-a luat concediu toată luna octombrie. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Deputatul PSD Aurel Bălăşoiu recunoaşte că el apare dezbrăcat în filmările cu tineri. "Dacă am pus mâna pe vreun minor, împuşcat să fiu"