Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Descinderi în forţă la clanurile din Ţăndărei. Mascaţii au săltat zeci de indivizi care îşi dispută supremaţia în oraş

Percheziţii de amploare în Ţăndărei. O operaţiune majoră a poliţiei a blocat oraşul, în această dimineaţă. Peste 200 de poliţişti, jandarmi şi luptători de la trupele speciale urmaţi de câini antrenaţi au descins la zeci de adrese. În timpul acţiunii, un elicoper MAI a survolat zona. Din primele informaţii, au fost căutate persoane care ar fi săvârșit infracțiuni de violenţă în ţară, dar şi peste graniţă.     

de Ana Maria Munteanu

la 03.10.2024 , 14:13

Oraşul Ţăndărei a fost închis mai multe ore. Nu a intrat şi nu a ieşit nimeni fără să fie verificat de peste cei 250 de mascaţi mobilizaţi pentru percheziţiile de astăzi. 

Descinderi la Ţăndărei. Mascaţii au săltat zeci de indivizi care îşi dispută supremaţia în oraş

Vorbim despre 23 de percheziţii în urma cărora, spun poliţiştii, au fost ridicate aproximativ 50 de persoane care îşi dispută supremaţia în Ţăndărei de ceva vreme.  

Vezi și

Alţii erau căutaţi de poliţiile altor state. 

Pe acelaşi subiect

În timpul descinderilor, au fost găsite mai multe arme, unele dintre ele letale, care urmează să fie expertizate. Poliţiştii verifică dacă acestea au fost folosite pentru comiterea unor infracţiuni. În tot acest timp, zona a fost survolată cu un elicopter, iar la sol imobilele au fost verificate inclusiv cu ajutorul câinilor antidrog. Persoanele ridicate de mascaţi sunt acum la sediul IPJ Ialomiţa, unde au loc audieri, în primul rând pentru violenţele înregistrate, în ultima perioadă, în Ţăndărei.

Zeci de mandate de aducere şi mandate europene de arestare

Reamintim că poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi ai Direcţiei, Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea procurorilor de caz, au efectuat, joi dimineaţă, 23 de percheziţii domiciliare în Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, urmând a fi puse în aplicare câteva zeci de mandate de aducere şi mandate europene de arestare.

"Activităţile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. De asemenea, vor fi puse în aplicare câteva zeci de mandate de aducere şi mandate europene de arestare, emise pe numele unor persoane despre care există indicii că se află în localitatea Ţăndărei", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

Persoanele de interes depistate vor fi conduse la sediul poliţiei pentru amprentare şi fotografiere şi audiate în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei de Ordine Publică şi Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi din cadrul Poliţiei Capitalei şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, respectiv luptători ai structurilor pentru acţiuni speciale, poliţişti de investigaţii criminale, rutieră, ordine publică, grupe canine şi jandarmi. 

Ana Maria Munteanu Like

Cred cu fermitate că jurnalismul de calitate ar trebui să fie de neclintit. Pentru asta fac tot ce îmi stă în putință să scot la iveală adevărul din orice “poveste”.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Descinderi în forţă la clanurile din Ţăndărei. Mascaţii au săltat zeci de indivizi care îşi dispută supremaţia în oraş