Antena Meniu Search
x

Foto Descoperire făcută cu detectorul de metale în judeţul Harghita. Autorităţile au fost alertate şi vor distruge toate obiectele

O persoană care deţine un detector de metale şi care este autorizată în acest sens a descoperit, sâmbătă, în localitatea Sânmartin din judeţul Harghita, mai multe obiecte de muniţie rămase neexplodate. Pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita au ridicat muniţia pentru a o distruge în poligon.

de Redactia Observator

la 01.07.2023, 15:55

Căutătorul de metale a descoperit, sâmbătă, în zona Cinod din localitatea Sânmartin, o bombă aruncător de 82 de milimetri, un proiectul exploziv cu calibrul de 25 de milimetri şi un proiectil şrapnel de 75 de milimetri. Acesta a anunţat autorităţile, echipajul pirotehnic al ISU Harghita intervenind la faţa locului.

Muniţie descoperită cu detectorul de metale în Harghita

Obiectele de muniţie au fost ridicate şi transportate în condiţii de siguranţă, urmând a fi distruse, relatează news.ro. Autorităţile reamintesc cetăţenilor că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Descoperire făcută cu detectorul de metale în judeţul Harghita. Autorităţile au fost alertate şi vor distruge toate obiectele