Antena Meniu Search
x

Descoperire uluitoare! Mormântul lui Attila Hunul a fost găsit

După lungi căutări, câţiva muncitori în construcţie care lucrau la fundaţiile unui pod peste Dunăre, au găsit un sit din secolul al V-lea. În urma analizelor, cercetătorii au ajuns la concluzia că acolo ar putea fi mormântul lui Attila

"Este absolut incredibil! Am găsit multiple schelete de cai, precum și numeroase arme și alte artefacte, toate asociate cu hunii. Printre acestea se numără o sabie enormă din fier meteoric, care este mai mult ca sigur "Sabia Războiului Sfânt a Sciților", despre care acesta susținea că i-a fost înmânată de însuși zeul Marte. Totul indică că aici este locul de veci al lui Atilla, dar este nevoie de alte investigații, pentru a fi siguri", a declarant Albrecht Rümschtein, membru al echipei care a investigat mormântul din Budapesta.

Supranumit "Biciul lui Dumnezeu" de către istoricii romani, Attila a fost cel mai puternic conducător al hunilor, domnind între anii 433–453. Născut într-o familie nobilă, el l-a urmat la tron pe unchiul său Rugila, împreună cu fratele său Bleda.

A condus Imperiul Hun care se întindea de la munții Ural la fluviul Rin și de la Dunăre la marea Baltică. În timpul domniei sale a fost unul dintre cei mai de temut inamici ai imperiilor romane de Răsărit și de Apus. El a traversat Dunărea de două ori și a jefuit în Balcani, dar nu a putut să ocupe Constantinopolul.

De asemenea, el a încercat să cucerească Galia Romană (Franța modernă), traversând Rinul în 451 și mărșăluind spre Aurelianum (Orléans) înainte de a fi învins în Bătălia de pe Câmpiile Catalaunice. Ulterior, el a invadat Italia, devastând provinciile nordice, dar nu a putut să ocupe Roma. El a planificat inițierea de noi campanii împotriva romanilor, dar a murit în 453.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Descoperire uluitoare! Mormântul lui Attila Hunul a fost găsit