Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Destinațiile preferate de români de sărbători. Un sejur de câteva zile poate ajunge și la 9.500 de euro de persoană

Uzbekistan, Iordania şi un arhipelag din Atlantic sunt destinaţiile la modă anul acesta pe harta vacanţelor excentrice de Crăciun şi Revelion. Oman, ţara din Golful Persic, plus Tahiti completează lista concediilor „altfel“, care costă cât o maşină.

de Redactia Observator

la 14.10.2024 , 21:03

Cine vrea să-şi petreacă noaptea dintre ani într-un mod inedit alege destinaţii diferite în acest an. Oman, de exemplu, a intrat în preferinţele turiştilor români. Un pachet de 7 nopţi la un hotel de cinci stele cu all inclusive porneşte de la 1.400 de euro. În Asia Centrală, de asemenea, există o variantă de a merge în Uzbekistan de revelion, unde un pachet de 9 nopţi porneşte de la 2.400 de euro.

"Vreau să descopăr arta colonială, vreau să descopăr insula Borocay, cu plajele cu Nisip Alb, apoi El Nido, cu stâncile spectaculoase şi în final, La Puerto Princesa, peşterile subterane", spune Magdalena, turistă.

Uzbekistan, Iordania şi un arhipelag din Atlantic sunt destinaţiile la modă

Vezi și

Excentricii găsesc şi oferte de nişă la agenţii de turism, dar trebuie să fie pregătiţi - preţurile sunt de patru, cinci ori mai mari decât cele tradiţionale.

Pe acelaşi subiect

"Pentru iubitorii de destinaţii luxury, recomand un circuit în Polinezia Franceză. Tarifele pornesc de la 9.500 de euro de persoană. Dacă însă ţineţi la buget, puteţi să vedeţi elefanţi, dar de tip asiatic, în însula Sri Lanka, iar aici tarifele pornesc de la 3.500 de euro, loc în cameră dublă", Florin Ionescu, consultant în turism. 

O alternativă mai ieftină, dar la fel de surprinzătoare, este Iordania. În ciuda confictelor de la graniţă, cererea de pachete turistice pentru revelion este mare.

"Vor vizita cea de-a opta minune a lumii, Petra, este o experienţă pe care turiştii ar trebui să o aibă cel puţin o dată în viaţă. O astfel de experienţă pleacă de la 1.699 de euro include opt nopţi de cazare la patru stele cu mic dejun, dintre care bineînţeles şi o cazare în deşert unde vor avea experienţe alături de beduini", Adina Șercan, director de vânzări agenție de turism. 

Înainte de revelion apar alte tentaţii: pieţele de Crăciun şi excursiile în ţara lui Moş Crăciun. Un sejur de patru zile la Viena, care include intrarea la balul vienez şi tur ghidat prin pieţele festive, costă de la 760 de euro de persoană în sus. Iar o vizită cu toată familia în Laponia costă cel puţin 5.000 de euro.

Vedeta vacanţelor de iarnă la preţ rezonabil rămâne Egiptul. Un sejur de 7 nopţi la un hotel de 4 stele, all inclusive, porneşte de la 700 de euro de persoană în decembrie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Evenimente » Destinațiile preferate de români de sărbători. Un sejur de câteva zile poate ajunge și la 9.500 de euro de persoană