Antena Meniu Search
x

Detalii teribile în cazul fetiţelor din Galaţi, abandonate de mamă. Şi bunicul paralizat al micuţelor se afla în casa îngropată în mizerie

Două surori au fost abandonate de mamă într-un adevărar focar de infecţie. Singure într-un apartament în care colcăie viermii, printre gunoaie, haine murdare şi tencuială căzută, fetele în vârstă de un an, respectiv patru ani, au rezistat trei zile.

Vezi și

Două surori au fost abandonate de mamă într-un adevărar focar de infecţie. Singure într-un apartament în care colcăie viermii, printre gunoaie, haine murdare şi tencuială căzută, fetele în vârstă de un an, respectiv patru ani, au rezistat trei zile. Când o vecină a ajuns la ele, a chemat de urgenţă medicii. Poliţia şi Protecţia Copilului sunt în alertă. Mama copiilor nu a fost găsită, iar imaginile filmate de o vecină au stârnit un val de revoltă printre părinţi.

Cele două fetiţe au fost descoperite la timp de o femeie, care le este vecină. Ea a observat că mama lipseşte şi a bănuit că fetiţele sunt în pericol cele două surori, una de doar un an, cealaltă patru. Cel puţin trei zile au stat singure în apartamentul mizer, bolnave şi înfometate. În farfuriile cu alimente lăsate de mamă, lângă patul lor, colcăiau viermii. 

Vecina a postat imaginile pe Facebook, cerând ajutor. Le-a luat pe fete acasă şi l-a anunţat pe tată. Copila de un an avea nevoie urgentă de medic. 

Mihaela, vecina care le-a salvat pe fetiţe:

Era dezbrăcată în pătuţ. Avea 40 cu 7 temperatura, am intrat în şoc!

Tatăl lucrează pe un şantier, departe de casă. Soţia îi explicase deja, într-un mesaj, că şi-a părăsit copiii.  

Iulian, tatăl celor două fetiţe:

Să mă pun puţin pe picioare şi să am grijă de ele. Vreau să le păstrez, vreau să le ţin. Nu se pune problema să le dau. 

Părintele şi-a dus fetele pe braţe la spital, apoi a alertat Poliţia şi Protecţia Copilului. 

Silvia Constantin Dinescu, medic la Spitalul de Pediatrie din Galaţi:

Fetiţele au fost aduse într-o stare deplorabilă de igienă. Nemâncate, deshidratate, cu febră. Sunt în stare de malnutriţie. 

Gabriela Ghermănaşu, asistent social la DGASPC Galaţi:

Cu mama nu am reusit sa luam legatura, nu stim unde se afla in acest moment. Există riscul să  fie decăzută din drepturi. 

În România, peste 11 mii de copii sunt abandonaţi de părinţi, în fiecare an. Jumătate din ei ajung în grija statului. 

Gabriela Costin, purtător de cuvânt la IPJ Galaţi

Politistii au intocmit dosar de cercetare penala pentru abandon de familie. 

O infracţiune care se pedepseşte în România cu amendă sau cu închisoare de până la trei ani. După ce vor fi externate, cele două surori vor ajunge într-un centru de plasament. Protecţia Copilului caută rude dispuse să-l ajute pe tată să le crească. 

Într-o anexă a aceleiaşi locuinţe se afla şi bunicul paralizat al fetiţelor.

Numai anul trecut au fost înregistrate peste 11 mii de cazuri de abuz în familie. 32% din copiii aflaţi în sistemul de protecţie au fost părăsiţi de părinţi. La fiecare 9 ore, în România, un copil este abandonat în maternitate

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Detalii teribile în cazul fetiţelor din Galaţi, abandonate de mamă. Şi bunicul paralizat al micuţelor se afla în casa îngropată în mizerie