Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dezbinaţi în faţa tragediei. Lipsă gravă de comunicare între oamenii şi instituţiile care ar trebui să gestioneze pandemia

Lipsă gravă de comunicare între oamenii şi instituţiile care ar trebui să gestioneze pandemia, după moartea pacienţilor de la Victor Babeş. Ministrul Sănătăţii spune că a aflat de tragedie la o oră şi jumătate după ce s-a petrecut. Raed Arafat nu îl sunase până atunci. Iar evenimentul a fost comunicat public...după patru ore. Premierul a profitat de ocazie pentru a-l acuza din nou pe Vlad Voiculescu că fuge de responsabilitate.

de Redactia Observator

la 13.04.2021 , 10:52

Florin Cîţu, premierul României: Reprezentanţii statului fug, în aceste momente, fug de comunicare. Cetăţenii au nevoie să comunicăm mai mult în aceste momente. 

Este declaraţia premierului în conferinţa de presă menită să clarifice tragedia de la Victor Babeş. Reprezentantul notabil al statului care lipseşte din sală este Vlad Voiculescu. La aceeaşi oră, ministrul Sănătăţii iese cu o primă declaraţie, dar pe Facebook. Din care reiese că a aflat de moartea pacienţilor la mai bine de o oră de când s-a întâmplat.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: "În jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București".

Vezi și

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat spune că a fost prea ocupat, de la aflarea veştii, ca să mai comunice şi cu ministrul Sănătăţii. Abia când Vlad Voiculescu l-a sunat, i-a dat primele informaţii asupra situaţiei.

Pe acelaşi subiect

Raed Arafat, şeful DSU: Dacă nu mă suna, sigur îl sunam. Dar aici s-a întâmplat să mă sune el înainte să-l sun eu. Dar, oricum, eu obişnuiesc să sun şi să anunţ. De data asta, într-adevăr, n-am avut timp să sun şi am fost sunat şi am fost întrebat. Şi asta nu este nicio problemă, nu înseamnă că nu l-am informat, înseamnă că s-a întâmplat să mă sune înainte să-l sun.

Primele comunicate despre tragedia de la Victor Babeş au apărut la patru ore de la moartea pacienţilor

De altfel, primele comunicate despre tragedia de la Victor Babeş au apărut la patru ore de la moartea pacienţilor. Iar cel emis de Ministerul Sănătăţii vine şi cu o precizare menită să absolve instituţia o posibilă vină. De gestionarea unităţii mobile de terapie intensivă se ocupă instituţia condusă de Arafat. Iar spitalul ţine de Primăria Capitalei, nu de minister.

"Trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB)".

În replică, edilul general Nicuşor Dan a transmis pe Facebook un mesaj de condoleanţe, dar a anunţat şi că a sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 pentru a deschide o anchetă penală.

Raed Arafat, şeful DSU:

V-ar fi plăcut ca în această seară, lângă dumneavoastră, să fie şi ministrul Sănătăţii pentru a oferi informaţii complete?

Vă rog! Nu răspund la asta... Deci, vă rog!

Ministrul Sănătăţii, mărul discordiei între PNL şi USR Plus

Cel mai recent dezastru din spitalele româneşti vine în contextul în care ministrul Sănătăţii a devenit mărul discordiei între PNL şi USR Plus. Tot mai mulţi liberali îi cer plecarea, iar premierul Florin Cîţu a declarat deja public că aşteaptă o demisie de onoare, fără să îl nominalizeze, însă, pe Vlad Voiculescu. Însă membrii USR PLUS ameninţă că vor rupe coaliţia dacă Voiculescu va fi demis.

Ludovic Orban, preşedintele PNL: Răspunderea politică în legătură cu menținerea lui Vlad Voiculescu aparține exclusiv partidului care îl susţine. 

Dan Barna, preşedintele USR: Vlad continuă la MS, nu a existat discuţia ca Vlad să se retragă sau să plece.

Între timp, PSD a anunţat că va depune o moţiune simplă în care cere demiterea ministrului Sănătăţii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Dezbinaţi în faţa tragediei. Lipsă gravă de comunicare între oamenii şi instituţiile care ar trebui să gestioneze pandemia