Antena Meniu Search
x

Video Dezvăluirile unui ofiţer antidrog despre cocaina de zeci de milioane de euro descoperită într-un transport de banane din Columbia

Banane de Columbia la superofertă cu cocaină. Asta a găsit un importator de fructe în transportul pe care-l aştepta din Belgia. O jumătate de tonă de droguri de o puritate rară. Valoarea mărfii: 25 de milioane de euro. A alertat imediat ofiţerii antidrog, care şi-au dat seama rapid ce se ascunde în cele 500 de pachete bine sigilate şi strecurate printre banane.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 29.07.2021, 19:43

Vezi și
  • 500 de pachete cu cocaină au fost descoperite în transportul de banane.

Banane verzi, calitate superioară, din America de Sud, gata să capete culoarea auriu-gălbuie şi să fie vândute la orice supermarket. Asta aştepta un importator cu un depozit la marginea Capitalei. Doar că, în loc de cutii cu fructe exotice, a primit droguri. Jumătate de tonă de cocaină. Pachetele compacte conţin stupefiante, care se pot vinde cu peste 40 de mii de euro kilogramul. Valoare mărfii: 25 de milioane de euro. 

Ofiţer antidrog: Are o puritate foarte mare. Cel mai probabil a ajuns aici printr-o serie de întâmplări pe care le investigăm. România nu e o ţară de destinaţie pentru această cocaină. 

Concret, traficanţii ar fi încurcat bananele. În ţara noastră, chiar ar fi trebuit să ajungă un asemenea transport cu fructe. Drogurile, însă, sunt aşteptate în altă parte. Cocaina provine din Columbia. A intrat în Europa prin portul Anvers, din Belgia, iar de acolo a tranzitat rutier patru ţări până în România. 

Pachetele aveau diferite logo-uri pe ele. Asta înseamnă că erau destinate către mai multe grupări infracţionale. 

Pe acelaşi subiect

Ofiţer antidrog: Cartelurile columbiene care produc cocaină au intenţia de a inunda piaţa europeană şi atunci trebuie să acapareze rutele tradiţionale de transport, iar cel mai la îndemână bun de export sunt fructele, în special bananele.

Anchetatorii caută traficanţii care ar fi trebuit să primească lăzile cu droguri

Povestea încurcată a stupefiantelor s-a încheiat la marginea Capitalei, acolo unde chiar importatorul fructelor a alertat Brigada Antidrog. La test, rezultatul a fost fără echivoc: cocaină pură. 

În momentul în care camionul a ajuns la depozitul de pe Şoseaua de Centură, importatorul a descărcat marfa şi a verificat-o, din fericire, înainte ca aceasta să ajungă în supermaketuri. 

În alte ţări europene, cum ar fi Portugalia, Cehia, Spania şi Germania, printre fructele cântărite în magazine, clienţii au găsit şi pachetele trimise de traficanţi.

Acum procurorii DIICOT, ofiţerii antidrog şi anchetatori din mai multe ţări europene caută vinovaţii şi destinatarii drogurilor din lăzile cu banane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Dezvăluirile unui ofiţer antidrog despre cocaina de zeci de milioane de euro descoperită într-un transport de banane din Columbia