Antena Meniu Search
x

Droguri camuflate în cărbune: 862 de kilograme de cocaină neagră și inodoră au ajuns pe mâinile polițiștilor spanioli. ”Un modus operandi cum nu s-a mai văzut”

Poliția spaniolă a arestat trei persoane după ce a descoperit o rețea de traficanți care ar fi introdus în Europa sute de kilograme de cocaină, fără miros și camuflată în cărbune, pentru a o face nedetectabilă de câinii antidrog.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.06.2021, 15:19

Captura de cocaina camuflata în cărbune
Droguri camuflate în cărbune: 862 de kilograme de cocaină neagră și inodoră au ajuns pe mâinile polițiștilor spanioli - Policia Nacional
  • Trei traficanți de droguri, printre care și liderul grupării, au fost arestați.

Ofițerii poliției naționale spaniole și ai poliției judiciare din Portugalia au început anchetele la începutul anului 2020, după ce au observat că o companie comercială folosea o varietate de organizații pentru a efectua importuri suspecte care nu se potriveau cu presupusele lor operațiuni comerciale.

Afacerea cu importuri i-a condus pe polițiști la un cunoscut traficant de droguri basc care, la un moment dat, a fost arestat pentru 11 luni în Bolivia.

O supraveghere atentă a condus apoi autoritățile portugheze la un port unde conținutul a două containere de cărbune a dat pozitiv la cocaină.

862 de kilograme de cocaină neagră și inodoră au fost confiscate

Pe acelaşi subiect

"Modus operandi a implicat utilizarea unui proces chimic complex pentru a camufla drogurile sub formă de cărbune, proces care a fost realizat de cartelurile mexicane și columbiene care livrau liderului grupării", se arată într-un comunicat al poliției spaniole, potrivit The Guardian.

”Drogul a devenit aproape nedetectabil, deoarece forma și culoarea sa erau atât de asemănătoare cu cea a cărbunelui. În plus, mirosul caracteristic al cocainei a fost eliminat, ceea ce înseamnă că nu putea fi detectat de câinii specializați în narcotice”, mai spun polițiștii spanioli.

Ofițerii au descoperit că rețeaua de traficanți a plasat 30 de saci de „cărbune de cocaină” printre 1.364 de saci de cărbune real pentru a face detecția mai dificilă.

Trei traficanți de droguri au fost arestați

Cincizeci de ofițeri spanioli și portughezi au urmărit cele două containere în timp ce erau transportate cu camionul din Portugalia în nordul Spaniei, unde conținutul lor trebuia separat și cocaina recuperată într-un laborator.

De îndată ce camioanele au ajuns la baza bandei dintr-o zonă industrială din orașul Medina del Campo, în regiunea Spaniei, în nordul Castiliei și Leonului, polițiștii au arestat trei persoane și au confiscat 862 kilograme de cocaină.

„Această operațiune majoră nu a avut ca rezultat doar arestarea unui cunoscut traficant de droguri, ci a dus și la una dintre cele mai mari confiscări de cocaină înregistrate în Castilla y León”, se menționează în declarația poliției spaniole. „Mai mult, a apărut un modus operandi care nu fusese văzut până acum.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Droguri camuflate în cărbune: 862 de kilograme de cocaină neagră și inodoră au ajuns pe mâinile polițiștilor spanioli. ”Un modus operandi cum nu s-a mai văzut”