Antena Meniu Search
x

Video Din 3.000 de euro salariu, şi-a luat Lamborghini, Bentley şi plătea 6.000 de euro chirie. Viaţa de lux a lui Iulian Dumitrescu, acuzat de corupţie

Salariu de bugetar, trai de milionar. Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a cheltuit 600.000 de euro doar pe vacanţe de lux, în ultimul an şi jumătate. Maldive, Mykonos şi Nisa se numără printre destinaţii. Şi în ţară trăia pe picior mare. Doar chiria într-un complex... exclusivist din Capitală îl costa 6.000 de euro pe lună. Iar în garaj avea maşini de o jumătate de milion. DNA îl acuză că banii erau primiţi din mită.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 02.02.2024, 19:25

Vezi și

"N-am voie să declar nimic, să ştiţi", a spus Iulian Dumitrescu. 16 milioane de lei mită şi cheltuieli de cel puţin 600 de mii de euro din conturi care nu există în declaraţia de avere. Sunt acuzaţiile procurorilor DNA la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova. Surse apropiate de anchetă spun că banii au venit de la denunţătorul celor trei, omul de afaceri Ionel Pirpiliu. Acesta ar fi fost convins în urmă cu doi ani de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova să cumpere de la cumnatul său o companie. Preţul cerut -  47 de milioane 500.000 de lei. I-a promis în schimb contracte avantajoase cu statul. Discuţiile dintre cumnatul lui Dumitrescu, Adrian Lambrea şi denunţător au fost interceptate de procurori.

Niciun bolid nu apare în declaraţia de avere

Ionel Pirpiliu a apucat să plătească 16 milioane de lei din banii ceruţi pentru companie. Deşi sora şi cumnatul lui Iulian Dumitrescu nu mai figurau în actele firmei, aceştia au retras de aici sume mari de bani, care au ajuns ulterior la preşedintele CJ Prahova, spun surse din anchetă. Potrivit procurorilor, Iulian Dumitrescu a cheltuit pe vacanţe numai în ultimul an şi jumătate peste 600.000 de euro. Mult peste posibilităţile unui bugetar care, potrivit declaraţiei de avere, câştiga echivalentul a 3.000 de euro pe lună. De 200 de salarii ar fi avut nevoie să cumpere şi maşinile pe care el şi soţia le conduceau - un Lamborghini Urus şi un Bentley.

Niciun bolid nu apare în declaraţia de avere. Printre cheltuielile curente ale cuplului se numără şi o chirie de 6.000 de euro pe lună pentru o locuinţă de 800 de metri pătraţi dintr-un cartier de lux din nordul Capitalei. Imobilul este deţinut de fostul internaţional Cristi Chivu. Dar marile cheltuieli veneau în vacanţe. Dumitrescu şi soţia sa au plătit 12.000 de euro doar pe parfumuri şi pantofi într-o deplasare la Dubai. Alţi 7.000 de euro s-au dus pe bijuterii, în Monaco. Tot atât a lăsat cuplul şi la cel mai bine cotat hotel din Paris. Pentru cele 2 vacanţe în Maldive, nota de plată s-a ridicat la 34.000 de euro.

Totul a ieşit la iveală după ce denunţătorul a început să colaboreze cu autorităţile, în octombrie, anul trecut. Mărul discordiei ar fi fost centura ocolitoare a oraşului Mizil. Surse apropiate anchetei spun că Iulian Dumitrescu a fost denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie în urma unui conflict legat de licitaţia de atribuire a lucrărilor. Contractul de 85 de milioane de lei a fost câştigat de o asociere de 4 firme. Mai bine de jumătate din sumă trebuie plătită direct de Consiliul Judeţean Prahova. Restul banilor vin de la bugetul de stat. Vallys Deco, firma care a câştigat licitaţia pentru lucrările de la centura ocolitoare a oraşului Mizil are sediul social aici. Vorbim despre o casă din satul Chiojdeanca, o casă în care pare că acum nu locuieşte nimeni.

După punerea sub acuzare, politicianul şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte PNL. "Este o decizie pe care fiecare membru al Partidului Naţional Liberal a luat-o atunci când a avut probleme cu justiţia. Şi aşa vom proceda şi de aici înainte", a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele PNL. Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a fost preluată de un adjunct. Iulian Dumitrescu nu a demisionat din funcţia de preşedinte, însă nu mai are voie să-şi exercite atribuţiile pe durata controlului judiciar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Din 3.000 de euro salariu, şi-a luat Lamborghini, Bentley şi plătea 6.000 de euro chirie. Viaţa de lux a lui Iulian Dumitrescu, acuzat de corupţie