Antena Meniu Search
x

Video Diplomații ruși trimiși de România înapoi la Moscova au avut atât de multe bagaje, încât zborul a fost amânat de 6 ori

Avionul trimis special de la Moscova pentru repatrierea celor 40 de diplomaţi şi funcţionari administrativi ruşi de la Bucureşti, alături de familiile lor, a sosit azi-dimineaţă pe Aeroportul Otopeni. Doar că, la plecare, din cauza bagajelor prea multe, decolarea a fost amânată de şase ori timp de mai bine de şase ore. Aeronava a decolat în urmă cu circa jumătate de oră. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 01.07.2023, 20:14

Vezi și

Avionul rusesc a ajuns pe Aeroportul din Otopeni cu puţin timp înainte de ora 10:00 dimineaţa, după un zbor de patru ore. Reporterii Observator au surprins în imagini aterizarea aeronavei. 

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Aeronava rusească de tip Iliuşiun II a primit aprobarea specială pentru a intra în spaţiul Uniunii Europene, automat de a ateriza aici pe Aeroportul Henri Coadă din Otopeni, în urma unei cereri făcută de Ministerul Afacerilor Externe către Ministerul Apărării Naţionale. 

Doar că la plecare, diplomaţii şi famillile lor, în total 70 de persoane, nu au putut decola la ora stabilită. Avionul era programat să decoleze la ora 12:30, dar, pentru că bagajele au fost atât de multe încât au umplut un camion, spun surse Observator, zborul a fost amânat de şase ori. 

România a pus piciorul în prag. Mai puțini diplomați ruși București

Pe acelaşi subiect

Pe 8 iunie, Guvernul a cerut Rusiei să reducă numărul de angajaţi de la ambasadă, la un nivel apropiat de cel al reprezentanţei diplomatice române la Moscova. Astfel, 11 diplomaţi şi 29 de angajaţi care aparţineau personalului tehnico-administrativ vor părăsi teritoriul ţării noastre.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe: Nu se cere acordul nimănui din afara statului român pentru a facilita repatrierea personalului diplomatic. Este un gest normal, indiferent de situaţiile tensionate, conflictuale între state. Personalul diplomatic beneficiază de un anume tip de flexibilitate. 

Cursa specială a fost autorizată în baza unui articol din Convenţia de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice. Asta pentru că, în prezent, avioanele din Rusia nu pot zbura în spaţiul aerian al Uniunii Europene, ca urmare a restricţiilor impuse după invadarea Ucrainei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Diplomații ruși trimiși de România înapoi la Moscova au avut atât de multe bagaje, încât zborul a fost amânat de 6 ori