Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Directorul ARSVOM, reţinut pentru luare de mită. Ar fi primit 2 milioane de lei în doar două luni

Un nou dosar de luare de mită. De data aceasta... la malul mării. Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare ar fi primit nu mai puţin de 2 milioane de lei... mită în lunile septembrie şi noiembrie ale anului trecut. Acum, el şi ceilalţi doi inculpaţi sunt urmăriţi penal şi urmează să fie duşi în faţa Tribunalului.

de Redactia Observator

la 02.07.2021 , 08:48

Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru luare de mită, infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi cumpărare de influenţă şi spălare de bani.

Grupul infracţional din care ar fi făcut parte, spun procurorii DNA şi şeful Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, ar fi avut ca scop achiziţionarea a 4 nave: 3 de salvare şi una de depoluare, în valoare totală de 85 de milioane de lei. Şeful ASVROM ar fi fost recompensat cu 3% din tranzacţie, adică 2 milioane de lei.

"Este în arest. I s-au confiscat nişte telefoane, ceva de genul acesta. Mă gândesc că au fost nişte nereguli, zic eu... Acum, nu ştiu să vă spun. V-am spus, nu am acces la informaţii şi n-am citit contracte să vă spun", a declarat, sub protecţia anonimatului, un angajat ASVROM.

Vezi și

Procurorii spun că firma care a câştigat licitaţia doar ar fi mimat construirea acelor nave. În realitate, acestea ar fi fost cumpărate la jumătate de preţ de la o firmă din Estonia. Angajaţii sunt, totuşi, sceptici cu privire la acuzaţiile care i se aduc directorului.

Daniel Manole şi doi dintre oamenii de afaceri cu care a colaborat urmează să fie prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar pentru restul s-a cerut arest la domiciliu. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Directorul ARSVOM, reţinut pentru luare de mită. Ar fi primit 2 milioane de lei în doar două luni