Antena Meniu Search
x

Disperarea unui fiu care își căuta mama, refugiată din Ucraina la noi în țară: ”A fugit de ororile războiului”

Războiul din Ucraina a despărțit zeci de mii de familii și a făcut numeroase victime. Printre refugiații care au trecut granița cu România se numără și o femeie de 65 de ani, pe nume Lyudmila. Pentru că femeia a pierdut contactul cu rudele îngrijorate, acestea au făcut un apel la autoritățile din Galați să afle informații despre ea.

de Redactia Observator

la 04.03.2022, 15:46

Un fiu și-a căutat disperat mama, refugiată din Ucraina la noi în țară: ”A fugit de ororile războiului” - Profimedia Images

”Joi, la ora locală 23:45, Lyudmila [...] cetățean al Ucrainei, a trecut granița dintre Moldova și România. A trebuit să meargă în orașul Galați. Comunicarea cu Lyudmila s-a pierdut după trecerea frontierei. Vă rugăm să ne furnizați informațiile pe care le aveți. Rudele sunt foarte îngrijorate. Ea a fugit de ororile războiului”, este mesajul primit pe adresa de e-mail a Jandarmeriei Galați, vineri, în jurul prânzului.

După câteva verificări la locurile de cazare din Galați, autoritățile au identificat-o pe Lyudmila. Femeia de 65 de ani fugise din calea bombardamentelor și nu reușise să ia legătura cu copiii ei.

”Deși ajunsese cu bine încă de ieri, nu a avut posibilitatea să-și anunțe familia. După ce a citit, cu lacrimi în ochi, ne-a confirmat că mesajul este de la fiul său. Am întrebat-o pe Lyudmila dacă are nevoie de ceva, dar ne-a spus că are tot ce îi trebuie, mulțumindu-ne pentru promptitudine și omenie. Mâine va pleca spre Bulgaria, la rude, iar la plecare ne-a spus că va rămâne în amintire cu solidaritatea dovedită de români”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Galați. 

Autoritățile din Galați au ajutat-o pe femeie să ia legătura cu fiul ei.

Pe acelaşi subiect

Câţi refugiaţi din Ucraina au intrat în România de la izbucnirea războiului 

Numărul refugiaților ucraineni care intră în România este din ce în ce mai mare. Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, joi, într-un interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 81.323 de persoane, dintre care 28.563 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 10% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 9.942 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 11%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 16.586 cetăţeni ucraineni (creştere de 32%).

Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 98.856 de persoane, dintre care 22.011 cetăţeni ucraineni (creştere de 12%). 

De la declanşarea războiului, până la data de 03.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 167.613 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 109.687 cetăţeni ucraineni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Disperarea unui fiu care își căuta mama, refugiată din Ucraina la noi în țară: ”A fugit de ororile războiului”