Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Dispozitivul care va putea stabili vinovatul în cazul unui accident rutier. Poliţiştii vor face reconstituirea cu ajutorul lui

Poliţia a declarat război vitezomanilor şi s-a dotat cu tot felul de dispozitive pentru a-i prinde. Agenţii vor putea măsura viteza pe care o aveţi şi din elicopter şi amenzile vor fi scrise imediat, pe tabletă. În cazul accidentelor, poliţiştii vor face reconstituirea mult mai uşor cu ajutorul unui aparat care va stabili rapid vinovatul. 

de Ana Grigore

la 08.09.2024 , 20:13

Poliţiştii de la Rutieră au înlocuit clasicul proces verbal cu tableta. 4000 de agenţi din toată ţara vor primi câte un astfel de dispozitiv. 

Aşa vor fi date amenzile, iar poliţiştii vor pierde doar câteva minute pentru asta. La un click distanţă, procesul verbal va fi tipărit. 1400 de imprimante vor fi distribuite agenţilor.

Noile dispozitive îi încântă pe poliţişti. Nu vor mai sta chiar şi un sfert de oră pentru completarea documentelor.

Vezi și

Vitezomanii vor fi "vânaţi" şi din aer

Pe acelaşi subiect

"Survolăm în acest moment deasupra DN1, suntem la o altitudine de 150 de metri şi datorită aparatelor radar de ultimă generaţie, poliţiştii îi pot detecta rapid pe şoferii vitezomani. Pe baza acestor imagini care sunt ulterior transmise la centrele operaţionale, poliţiştii îi pot amenda pe cei care încalcă legea", spune Ana Grigore, reporter Observator.

Iar în cazul accidentelor, oamenii legii vor fi ajutaţi de tehnologie. Un dispozitiv va scana zona, va face anumite măsurători şi va stabili vinovatul. 

"Acest dispozitiv, poate transpune zona în care noi vorbim în unitatea de lucru a noastră. Câştigând timp şi spaţiu şi practic înlăturând şi eroarea umană. Acest dispozitiv măsoară foarte exact urmele şi mijloacele materiale de probă", spune Ilie Cezar, subcomisar de poliţie.

Printr-o finanțare europeană, Ministerul de Interne a achiziționat în ultimul an 4 elicoptere, 75 de motociclete, 300 de maşini, 45 de laboratoare de educație rutieră şi 200 de autospeciale de cercetare la faţa locului.

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Dispozitivul care va putea stabili vinovatul în cazul unui accident rutier. Poliţiştii vor face reconstituirea cu ajutorul lui