Antena Meniu Search
x

Doctorul Cristian Scurtu, o viaţă dedicată meseriei

Doctorul Cristian Scurtu este îngerul păzitor din spatele pacientului. Anul acesta împlineşte 30 de ani de când lucrează în spitalul Marie Curie

Vezi și

Doctorul Cristian Scurtu este îngerul păzitor din spatele pacientului. Anul acesta împlineşte 30 de ani de când lucrează în spitalul Marie Curie

Cristian Scurtu nu este numai un medic pediatru oncolog foarte bun, este un om dedicat meseriei. Anul acesta, în martie, a împlinit 30 de ani de când a păşit în spitalul Marie Curie. 30 de ani presăraţi cu momente frumoase, cu luptă şi vieţi salvate, dar au fost şi momente de cumpănă, de slăbiciune şi de neputinţă.

Cristian Scurtu şeful secţiei de Oncologie Pediatrică de la Spitalul de Urgenţă pentru Copii Marie Curie. "Aici era un spital gol, doctori şi asistente venite din diverse locuri, noi lucrasem câţiva ani la spitalul actual Sfântul Ioan. Cel care ne-a unit a profesorul Maiorescu, un om deosebit, foarte bine pregătit şi care a avut o mare contribuţie în formarea mea". La formarea lui a participat şi profesorul Pesamosca, omul cu care se contrazicea tot timpul.

Cea mai mare realizare a medicului Scurtu şi cea mai mare împlinire sufletească a fost deschiderea secţiei de oncopediatrie de la Marie Curie. "Cea mai frumoasă amintire pentru mine, este momentul în care am reuşit să obţin deschiderea unei secţii de oncopediatrie, deci nu a existat această secţie. Cazurile de cancer au început să devină tot mai numeroase pentru că era şi profesorul Pesamosca care opera cancer".

Anii au trecut, iar satisfacţiile profesionale nu au întârziat să apară. Pentru mâinile de aur ale acestor doctori, pentru liniştea a mii de familii şi pentru sănătatea a mii de copii, e nevoie de suflete mari, care să ajute la modernizarea spitalului Marie Curie.

Împreuna putem ajuta la redimensionarea, amenajarea şi dotarea sălilor de operaţie din blocul operator "Profesor Alexandru Pesamosca". Fiecare SMS de 2 euro la numărul 8838 ajuta la aducerea spitalului Marie Curie în secolul 21.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Doctorul Cristian Scurtu, o viaţă dedicată meseriei