Antena Meniu Search
x

Mii de documente oficiale găsite la groapa de gunoi, într-o comună din Mehedinţi

Mii de documente oficiale au ajuns la groapa de gunoi. S-a întâmplat într-o comună din Mehedinţi. Oamenii au avut surpriza neplăcută să găsească îngropate în pământ hotărâri judecătoreşti, acte emise de primărie, copii după certificate de naştere sau buletine.

de Redactia Observator

la 03.04.2019, 15:06

Vezi și

Mii de documente oficiale au ajuns la groapa de gunoi. S-a întâmplat într-o comună din Mehedinţi. Oamenii au avut surpriza neplăcută să găsească îngropate în pământ hotărâri judecătoreşti, acte emise de primărie, copii după certificate de naştere sau buletine. Poliţia a fost sesizată, iar acum achetatorii trebuie să afle cum dar mai ales de ce au ajuns documentele pe câmp, în loc să fie arhivate conform legii. 

Documentele au fost descoperite întâmplător pe câmpul din apropierea comunei Pătulele. 

Printe hârtiile aruncate oamenii au descoperit copii după cărţile de identitate, certificate de naştere, decizii ale instanţelor dar şi dosare întregi pentru finanţări în domeniul agricol, şi chitanţe emise de primăria din localitate. 

Când au înţeles despre ce fel de acte este vorba, oamenii au alertat poliţia. 

Localnicii sunt revoltaţi şi susţin că actele au fost aruncate intenţionat. 

Reprezentanţii primăriei spun că nu ştiau nimic despre actele aruncate pe câmp. Mai mult, susţin că oricum hârtiile nu erau importante. 

Ancheta poliţiei va stabili cine şi de ce a aruncat actele la groapa de gunoi. Pentru încălcarea legii datelor personale, societăţile comerciale riscă amenzi de până la 20 de milioane de euro. Pentru autorităţile publice, însă, a rămas la latitudinea statelor membre UE să stabilească dacă şi în ce măsură le pot fi aplicate amenzi în cazul în care încalcă legea protecţiei datelor personale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mii de documente oficiale găsite la groapa de gunoi, într-o comună din Mehedinţi