Antena Meniu Search
x

Doi ani de la tsunamiul japonez: un satelit aflat la 255 km de Terra a detectat miscarea seismica!!!

Pe 11 martie 2011, un cutremur cu magnitudinea de noua grade, avandu-si epicentrul in regiunea Tohoku din Oceanul Pacific a provocat un tsunami cu valuri de peste 10 metri. Seismul a fost "receptionat" de catre sateliti

Vineri, 11 martie 2011, la ora locala 05.46, un cutremur cu epicengtrul in regiunea Tohoku, Japonia, a cutemurat, la propriu si la figurat, lumea. Initial masurata la 7,9 grade, magnitudinea a fost, apoi, reestimata la 8,9 grade, ajungandu-se pana la 9,1 pe scara Richter. Cutremurul, considerat cel mai mare din istoria Japoniei, a facut aproape 20.000 de victime si pagube materiale uriase.

In urma seismului, au aparut probleme serioase la Centrala Atomica de la Fukushima. Ca urmare a cutremurului, NASA a calculat ca ziua s-a scurtat cu 1,8 microsecunde din cauza rotatiei accelerate a Pamantului iar Japonia s-a deplasat cu 2,4 metri fata de pozitia anterioara cutremurului.

Astazi, la doi ani de la evenimente, Agentia Europeana Spaniala (ESA) a anuntat ca un satelit aflat pe orbita Pamantului a detectat, pe 11 martie 2011, miscari seismice. "Satelitul este dotat cu instrumente super-sensitive, care au putut inregistra, acum doi ani, vibratii, la 255 de kilometri de Terra", au declarat surse din cadrul ESA. Pana acum, niciun instrument spatial nu a fost capabil sa "surprinda" miscari telurice inregistrate pe Pamant!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Doi ani de la tsunamiul japonez: un satelit aflat la 255 km de Terra a detectat miscarea seismica!!!