Antena Meniu Search
x

Video Doi bebeluşi ucraineni luptă pentru viaţă. Micuţii au fost internaţi în stare gravă în România

Doi copii de doar câteva zile, în stare gravă, au fost transferați din Ucraina în România într-o misiune complexă care a presupus ambulanţe, elicoptere și echipaje medicale. Cei doi, un băiețel de cinci zile și o fetiţă de 14 zile, au ajuns la spitale din Timișoara și București. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 15.03.2022, 20:28

Vezi și

Fetiţa de doar 14 zile a fost preluată de o ambulanţă din Vama Siret şi dusă până la aeroport, apoi a fost transferată cu un elicopter la un spital din Iaşi, unde a stat preţ de două ore pentru a fi stabilizată, iar mai apoi a fost transferată  la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Medicii spun că starea este destul de gravă pentru că are sepsis neonatal, dar şi un icter prelungit din cauza faptului că s-a născut cu o problemă hematologică. Medicii îi administrează imunoglobulină, dar şi alte medicamente pentru ca starea ei să nu se înrăutăţească. 

Băieţelul de doar 5 zile a fost preluat direct din punctul de trecere al frontierei, ulterior a fost urcat într-un avion pentru a fi dus la spitalul de copii din Timişoara. Medicii spun că este în stare stabilă. Ambii copii sunt internaţi în cele două spitale împreună cu mamele lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Doi bebeluşi ucraineni luptă pentru viaţă. Micuţii au fost internaţi în stare gravă în România