Antena Meniu Search
x

Video O doctoriţă din Constanţa, înger păzitor pentru ucrainence. Elvira le tratează gratuit şi le ajută să-şi înceapă o viaţă nouă

O poveste impresionantă vine de la malul mării, unde o doctoriţă ucraineană stabilită în România a devenit o eroină pentru mamele şi tinerele însărcinate, fugite din Ucraina. Femeia le oferă servicii medicale gratuite, le găseşte cazare şi le ajută să-şi înceapă o nouă viaţă, departe de război. Fiecare zi vine cu o experienţă pe cât de grea, pe atât de împlinitoare. O femeie fugită din Ucraina a fost ajutată să nască în primele minute de când a păşit în ţara noastră. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 15.03.2022, 18:16

Vezi și

Suntem într-o pensiune din Tuzla, unde câţiva copii ucraineni redescoperă bucuria jocului după mai multe zile de teroare. Au ajuns aici după un drum lung şi greu. Alături de ei, sunt mai multe mame şi femei gravide, şi ele refugiate. Lena a fugit din Ucraina când trebuia să nască şi a devenit mămică imediat ce a ajuns în Constanţa. 

''Era foarte speriată pentru că nu ştia cum va fi doctorul. Aceasta doctoriţă vorbeşte limba rusă, lucru foarte important, şi i-a explicat că în Ucraina trebuia să nască prin cezariană dar nu a mai apucat.''

Cea care a ajutat-o să nască este Elvira Ursatii, o ucraineană stabilită în România de la vârsta de 16 ani. Aici, este medic obstetrician. Iar în ultimele zile, a devenit o eroină pentru tinerele gravide care fug din Ucraina. 

Elvira Ursatii, medic obstetrică ginecologie: A născut o fetiţă, de 3,28 de kilograme, nota 10. Mămica a fost liniştită, ne-a mulţumit foarte mult, a spus că nu se aştepta să nască în aşa condiţii liniştite şi să nu vuie sirenele deasupra capului.

Pe acelaşi subiect

Doctoriţa este mereu cu gândul la familia blocată în Ucraina

Medicul obstetrician este mereu cu gândul la ţara sa natală, acolo unde se află toată familia sa. Părinţii săi sunt în Ismail şi nu vor să plece de acolo, iar celelalte rude nu pot ieşi din Ucraina din cauza războiului.

Elvira Ursatii, medic obstetrică ginecologie: Fratele meu este la Kiev, este militar şi luptă acolo pentru pace şi dreptate. Uneori mi-e şi frică să-l sun, sincer, să nu-mi dea vreo veste rea. Nepoţii mei sunt în Harkov în adăposturi.

Elvira ajută refugiaţii cum poate, iar proaspetele mămici sunt foarte fericite că au parte de o doctoriţă care să le înţeleagă limba. Aproape 70 de ucraineni sunt cazaţi în Tuzla. Unii au început deja să înveţe limba română. Clinica privată la care lucrează Elvira oferă servicii gratuite pentru mamele şi copiii din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » O doctoriţă din Constanţa, înger păzitor pentru ucrainence. Elvira le tratează gratuit şi le ajută să-şi înceapă o viaţă nouă