Antena Meniu Search
x

Doi consilieri locali s-au luat la bătaie într-un birt din Huşi. Preşedintele PSD Vaslui: "Presupun că aveau altă ocupaţie, nu dezbăteau bugetul"

Doi consilieri locali din Vaslui au sărbătorit 24 ianuaie într-un bar din municipiul Huşi. După ce au băut bine s-au luat la bătaie, unul dintre ei sunând la 112 după ajutor. Cei doi riscă acum excluderea din partid.

de Redactia Observator

la 06.02.2023, 12:03

Doi consilieri care s-au bătut într-un bar la Huşi riscă excluderea din PSD - Shutterstock

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a criticat comportamentul a doi consilieri social-democraţi, care după ce au participat la o activitate dedicată zilei de 24 Ianuarie, au mers într-un bar din municipiul Huşi, unde, pe fondul consumului de alcool, s-ar fi bătut, unul dintre ei sunând la numărul de urgenţă 112 pentru a reclama că este agresat.

Preşedintele PSD Vaslui: "Eu le-am recomandat tuturor să încerce să nu mai practice sportul acesta"

Dumitru Buzatu le-a recomandat celor doi social-democraţi, consilierul judeţean Bogdan Popa, manager al Spitalului municipal Huşi, şi consilierul local huşean Claudiu Romila, regizor la Teatrul Nottara Bucureşti, să renunţe la astfel de comportamente care aduc prejudicii de imagine partidului şi le-a transmis că în caz contrar ar putea fi sancţionaţi inclusiv cu excluderea din PSD.

"Eu aşa am recomandat, să discute cu dânşii şi să facă tot ce e posibil ca asemenea conduite să nu mai apară în public, să nu mai existe nici în privat şi dacă persoanele respective nu vor înţelege aceste sugestii, nu vor înţelege această analiză a comportamentului lor, atunci e clar că singura măsură care va avea impact doar asupra partidului, vor trebui să fie eliminaţi din corpul membrilor PSD. Eu n-am nicio satisfacţie dacă este dat afară cineva din partid, mă şi uit cu uimire la unii care îşi dau propriii membri afară, mai ales că unii dintre dânşii erau nişte oameni foarte cuminţi, dar nici nu putem tolera asemenea conduite să devină un lucru comun, să ni se pară ceva normal şi de aceea am cerut organizaţiilor din care fac parte să discute cu ei şi să încerce să-i convingă să renunţe la lucrurile acestea", a precizat Bumitru Buzatu.

Pe acelaşi subiect

Liderul PSD i-a ironizat pe protagoniştii scandalului, afirmând că este sigur că nu "dezbăteau bugetul" când s-au luat la bătaie.

"Presupun că nu s-au bătut în calitate de consilieri, că dezbăteau bugetul în locaţia în care erau şi nu cădeau de acord asupra prevederilor bugetare. Eu cred că aveau o altă ocupaţie acolo. Ar trebui să mă refer la o anumită conduită a unor persoane, care dacă mai au şi calitatea de a fi persoane publice, ar trebui să fie ceva mai atente, de fapt ar trebui să fie mult mai atente. Nu este normal de la nişte persoane, fie că sunt membre PSD, fie că sunt membre ale oricărui partid doresc, să facă aşa ceva. Sunt persoane învestite cu încrederea oamenilor. Ce să mai înţeleagă oamenii dacă îi văd pe cei pe care i-au învestit cu încredere că ăia fac mai rău decât restul comunităţii sau câteodată decât elementele mai dificil de integrat în societate. Eu le-am recomandat tuturor să încerce să nu mai practice sportul acesta, pentru că este un sport foarte complicat şi care creează dependenţă şi care creează probleme pentru viaţă, care creează probleme şi celor care socialmente sunt în legătură cu dânşii şi poate că şi organizaţiei din care fac parte, având în vedere calitatea acestora", a menţionat preşedintele PSD Vaslui.

Cum s-a întâmplat totul

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Huşi au deschis un dosar penal după ce consilierul judeţean PSD Bogdan Popa, manager al Spitalului municipal "Dimitrie Castroian" din Huşi, a reclamat la numărul de urgenţă 112 faptul că ar fi fost agresat de un coleg de partid, consilierul local Claudiu Romila, regizor la Teatrul Nottara din Bucureşti.

"Pe 24 ianuarie, ora 14,41, Poliţia Municipiului Huşi a fost sesizată, prin SNUAU 112, de către un bărbat de 42 de ani, din municipiul Vaslui, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în timp ce se afla într-un local de alimentaţie publică din municipiul Huşi, ar fi fost agresat, fiind indicat şi un prezumtiv autor. Totodată, persoana vătămată a sesizat şi faptul că ar fi fost deposedată de un telefon mobil, de către acelaşi prezumtiv autor. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi furt, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs faptele sesizate şi dispunerea măsurilor legale", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Ulterior, managerul Spitalului municipal Huşi a declarat că sunat la 112 pentru a-l linişti pe colegul său, cu care a avut de fapt doar o dispută verbală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Doi consilieri locali s-au luat la bătaie într-un birt din Huşi. Preşedintele PSD Vaslui: "Presupun că aveau altă ocupaţie, nu dezbăteau bugetul"