Antena Meniu Search
x

Doi copii de o lună, respectiv 4 ani, internați cu Covid în stare gravă la Matei Balș. Mamele, nevaccinate, nu i-au adus la timp la spital

Doi copii cu COVID au fost internați în stare gravă, cu febră mare, la Matei Balș. Unul dintre ei are doar o lună, mama fiind nevaccinată. Mama celuilalt, nevaccinată și bolnavă de COVID și ea, susținea că are laringită și era convinsă că nu poate fi altceva.

De Ana Maria Ghiarasim la 28.08.2021, 22:35
Bebeluș conectat la aparate, pe un pat de spital
Doi copii de o lună, respectiv 4 ani, internați cu Covid în stare gravă la Matei Balș. Mamele, nevaccinate, nu i-au adus la timp la spital - Profimedia Images

Un medic de gardă de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie" a scris pe Facebook că în gardă au fost evaluați mai mulți copii, dintre care doi sunt „de menționat”. Primul copil, de 4 ani, a ajuns la spital cu febră de 41.2 C. Mama lui este nevaccinată și a susținut că are laringită, convinsă că nu poate fi altceva. Amândoi au, conform testelor, COVID.

Al doilea copil - sugar de 1 lună - avea febră de 3 zile. „Mama nevaccinată, simptomatologie similară, pozitivă COVID, la fel și sugarul, ambii transportați la Matei Balș prin SMURD”, scrie medicul: „Sunând pentru transfer, am aflat că sunt puține locuri disponibile la Matei Balș pentru transferul copiilor COVID pozitivi stabili pentru că au tot venit. Și vor mai veni”.

Recomandări pentru părinți în cazul unui test Covid pozitiv la copil

În cazul testului COVID pozitiv, medicul Cristina Drăghici recomandă să fie sunat medicul de familie, iar familia să rămână în izolare 14 zile și să urmărească evoluția bolii.

Dacă starea generală a copilului este bună, nu are febră sau are febră ușoară, mănâncă normal, urinează ca de obicei, nu tușește sau tușește rar, familia trebuie să rămână în izolare și să urmeze tratamentul simptomatic, potrivit Mediafax.

Dacă însă starea generală a copilului se modifică, febra din ce în ce mai înaltă și la intervale scurte de timp (3 - 4 ore) sau febra persistă mai mult de 5 zile, refuză alimentația, urinează mai puțin decât de obicei, tușește sau respiră dificil, familia trebuie să sune la 112 pentru transport la spital și ar putea fi nevoie de internare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Doi copii de o lună, respectiv 4 ani, internați cu Covid în stare gravă la Matei Balș. Mamele, nevaccinate, nu i-au adus la timp la spital

Breaking News

România nu acceptă presiunile Austriei și forțează votul pentru Schengen joi. Viena "este complet...

România nu acceptă presiunile Austriei și forțează votul pentru Schengen joi. Viena "este complet izolată la nivel european"